İran'ın Amerikan sirki dediği konferans Varşova'da başladı

Abone ol

Polonya'nın başkenti Varşova ABD'nin ortak sponsorluğunda Ortadoğu Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Konferans, İsrail ile ABD'nin müttefiki Körfez ülkelerini bir araya getirecek. Tahran, konferansı İran karşıtı Amerikan sirki olarak nitelendirdi.

Polonya'nın başkenti Varşova'daki konferans, Ortadoğu'da barış ve güvenliği geliştirmek için düzenleniyor. Ancak toplantının odağında İran'ı bölgede yalnızlaştırma çabası var.

Filistin yönetimi konferansı boykot ediyor. Rusya da katılmayacağını açıkladı.

Avrupa Birliği Dış Politika temsilcisi Federica Mogherini de Varşova'da olmayacak. Toplantı ABD yönetimi için Ortadoğu'daki tüm müttefiklerini bir araya getirmesi açısından önem taşıyor.

Polonya ise bu sayede Washington ile ilişkilerini güçlendirmeyi umuyor. Ancak konferansın asıl kazananının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olacağı konuşuluyor.

Netanyahu bir süredir bazı Körfez ülkeleriyle aralarında resmi bağ olmasa da gizli görüşmeler yoluyla ilişkilerini geliştirdi.

Varşova'daki konferans, İsrail ile Körfez arasındaki bu bağlantıların su yüzüne çıkması ihtimali açısından önem taşıyor.

Tahran yönetimi ise, toplantıyı İran karşıtı Amerikan sirki olarak niteledi.

Günün Önemli Haberleri