Ruhani'den flaş açıklama: ABD ile saygı çerçevesinde müzakereye hazırız

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Biz diyalog ehliyiz. Eğer birisi belirli bir konuda bizimle konuşmak istiyor ve halkımız ile kanunlarımıza saygı duyuyorsa müzakere ederiz" diyerek ABD'yle müzakerelere hazır olduklarına işaret etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'daki Bakanlar Kurulu toplantısında ABD'yle müzakere ile ilgili dikkat çeken mesajlar verdi.  ABD'nin ülke ekonomisine yönelik yaptırımlarının halk üzerinde baskı oluşturduğunu ifade eden Ruhani, "Biz diyalog ehliyiz. Eğer birisi belirli bir konuda bizimle konuşmak istiyor ve halkımız ile kanunlarımıza saygı duyuyorsa müzakere ederiz" dedi. 

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre; Ruhani, ABD yaptırımlarının ekonomiye zarar verdiğini ancak buna rağmen teslim olmayacaklarını belirterek, "İran halkı düşmana teslim olmaya hazır değil ve düşmana teslim olmanın sonu yok. Eğer ABD karşısında ilk adımda teslim olursak sonuna kadar teslim olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

İran Devrimi'nin 40. yılına da değinen Ruhani, kutlamalara geniş çaplı katılımın halkın ABD'nin etkisi altında kalmadığının bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi. 

"Onların Durumu Pek İyi Değil": ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak'ta yaptığı açıklamada nükleer anlaşmadan çekildikten sonra İran'a uyguladığı yaptırımları değerlendirerek, "Onların (İran) durumu pek iyi değil. Bizimle masaya oturmak istiyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ise Washington yönetiminin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran'ı yeni bir müzakereye zorlamaya çalıştığını ancak kendilerinin bunu reddettiğini söylemişti.

Günün Önemli Haberleri