İlker Yeşilmen ile Boyalık Beach Resort Hotel'de

Çeşme'de tatil bir başkadır. Boyalık Beach Hotel & SPA da İnsanı büyüleyen denizi, eğlencesi, muhteşem mutfağıyla Çeşme'de tatil yapmak isteyen herkesi bekliyor.

Alper TEKBAŞ alper@internethaber.com

Merhabalar,

2013 yaz sezonunda İzmir Çeşme’de tatilin en yeni adresi olan Boyalık Beach Otel’deydim. “Otelimizden mutlu ayrılacağınızın garantisini veriyorum, ekibime güveniyorum,  güler yüzlü karşılanır, ağırlanır ve uğurlanırsınız Alper Bey” diyen otelin Genel Müdürü İlker Yeşilmen ile bölge turizmini, otelcilik anlayışını ve hedeflerini konuştuk.

         

İlker Yeşilmen Diyor ki;

Sonda söyleyeceğimi başta söylerim, çok açık ve netim, analitik çalışmayı seviyorum, yaptığım işi keyifle yapıyorum. Ne yaptık, neyi niçin yapacağız?  Söylediklerimizi yapabildiğimiz sürece varız. İzmir’in güçlü yatırımcısı Nail Özkardeş ve yönetim kurulu üyeleri 7 farklı otelle turizm ve otel yatırımlarını sürdüren özel bir aile, vizyonları çok açık, Nail Özkardeş otelcilik kariyerimde dönüm noktası oldu. Çok özel gayret ve çabalarla mobilyasından mimarisine ince ayrıntılar ve dokunuşlarla büyük bir çaba ve emekle Avrupa’nın farklı ülkelerinden (Fransa, İtalya, Almanya)  gelen otel ekipmanlarıyla tatil sevenlerin hizmetine 28 Haziran 2013’de açılan Boyalık Beach Çeşme Otelimiz  %96 misafir memnuniyeti ile gümbür gümbür Çeşme otelciğinin yüz akı olmayı başarmıştır.

             

Misafirlerimizin tatlı anılarla otelimizden ayrılması ve tekrar bizi tercih etmesi, şirketler ve toplantı gruplarındaki başarımız bizleri sevindirirken iyinin her zaman daha iyisi olduğu bilinciyle özveriyle çalışıyoruz. Şahsım adına mesleğime çok önem veriyor ve saygı duyuyorum, adeta işimin kölesiyim her gün yeni bir şey öğreniyorum. Çalışma arkadaşlarıma da pembe vaatlerde bulunmadan korkuyla değil saygı ve sevgi ile çok çalışarak ekip ruhuyla bütünleşmiş bir iş modelini uygulatıyorum. İyi günler dilemeden telefonu kapattığıma gider iyi günler dilerim. İnsanları farkında olmadan yada iş heyecanıyla kırdıysam mutlaka özür dilerim.

             

Boyalık Beach burada yetişen bir çiçeğin isminden geliyor ve kendisiyle yarışıyor. Nasıl daha iyisini Çeşme’ye gelen tatilcilere yaşatabilir diye.  Çeşme de tatil için Boyalık Beach ayrıcalıklarını mutlaka yaşamalısınız.  Gerek mutfağımız gerek güler yüzlü hizmet anlayışımız ile üst düzey otelcilik anlayışımız ile Çeşme’deki otel adresiyiz. 

              

Ilıca’da ki Kalinda Inn ve Villasaray’ında Genel Koordinatörlüğünü yapıyorum,  turizmi doğru ifade etmek gerektiği inancıyla çoksesli konsorsiyum kurulması gerektiğine inanıyorum, yel değirmenleriyle savaşmaya gerek yok.  Doğru bir tanedir herkesin gidiş yolu farklıdır, otelcilik dipsiz bir kuyudur.

Otelcilik kariyerimde Club & Hotel Letoonıa, Martı Resort Hotel, Silence Beach Resort Hotel, Bintur Turizm Seyahat Acentası ve Altın Yunus Resort Termal Hotel tecrübelerimden sonra Kalinda Inn, Villasaray ve Boyalık Beach Hotel & SPA otellerinin genel müdürü olarak Türk turizmi ve otelciliğine hizmet etmekten büyük bir keyif duruyorum.  

               

Ailem ise en büyük mutluluğum. Eşim Duygu ve oğlum Harun en büyük motive kaynağım.  Babamın çalıştığım otellerde benimle ilgili otel çalışanlarından aldığı övgü dolu sözler benim için en büyük gurur kaynağı oldu ve mesleğime daha çok sarıldım. Çeşme gibi 4000 yıllık tarihsel ve kültürel değerleri, dünyanın ikinci büyük sörf merkezi, eşi benzeri olmayan termal suyu kükürt ve potasyum oranı yüksek ama ısıtılmış deniz suyunun 106 elementi ile doğal thalasso merkezi bir bölge, muhteşem ötesi turkuaz rengi bir deniz ve eğlence mekanlarıyla Çeşme İzmir’de Ege Bölgesinde tatilcilerin müdavimi olduğu vazgeçilmez bir bölge ve bizlerin daha yapacak çok şeyi var.

                 

Halit Narin ile ön büro müdürlüğü yaptığım zamanlarda yaşadığım bir anımda; Halit Narin bana doğru söyleyeceğini biliyorum oğlum dedi sana 500 milyar vereceğim ne yaparsın? dedi, 10 daire 5 dükkan alır kirasıyla yatarım dedim. Ben olsaydım müteşebbis olduğum için yeni şeyler yapardım dedi Halit Narin. Sektörde insanlar çalışarak bir yere varmış şimdi sorsa istihdam sağlardım.  Tecrübe ve her gün öğrendiklerim benim için yepyeni bir bakış açısı ve ekip arkadaşlarımla paylaşmanın ve başarılı olmanın önemini ifade ediyor.

Personelimin her şeyden önce ağabeyiyim, turizm çalışanları sabırlı olmayı ve uzun vadeli yol almayı kendilerine prensip edinmelidirler. Kurumsallık iyi master planlarla hayata geçirilmelidir.

Bizlerin güzel bir rüyası var Çeşme’de gelin bu tatil rüyasını sizlere en unutulmaz şekilde Boyalık Beach Hotel & SPA’da yaşatalım.

Tatil tadında kalın.