İkinci el otomobilde KDV düzenlemesi resmi tebliğ

Abone ol

İkinci el otomobil ticareti yapanları ilgilendiren KDV oranlarına ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı Resmi Gazete'de tebliğ yayımladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ikinci el otomobil ticaretindeki KDV karmaşasını geçtiğimiz günlerde sona erdirmişti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla KDV sorunu ortadan kalkmıştı. Konuya ilişkin olarak Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. 

Yapılan değişikliğe göre, ikinci el otomobil ticareti yapan mükellefler aldıkları KDV oranı üzerinden satış yapabilecekler. 

%1 KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde %1, %18 KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde %18 KDV oranı uygulanacak.

KDV düzenlemesinin yürürlüğe girdiği tarih olan 22/03/2019 tarihinden önce satılmak için alınan ancak satılmayan araçlar için de KDV indirimi uygulanabilecek.

Resmi Gazete'de yer alan tebliğ şöyle:

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 26)

MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin (III/C-2.4.) bölümünden sonra gelmek üzere aşağıdaki bölüm eklenmiştir.

Günün Önemli Haberleri