İçki içmedi ama alkollü çıktı ehliyeti alındı! Meğer sebebi bu ağız gargarasıymış
Abone olAğız gargarası kullanıyorsanız trafiğe çıkmadan önce bir kez daha düşünün. Mersin'den Adana'ya gelirken yolda gargara yapan avukat Onur Mirici, denetimde 1.12 promil alkollü çıktı ve ehliyetine el konuldu. Hastanedeki testinde sonuç 0.10 promil çıkınca konu yargıya taşındı. Mahkeme, cezayı iptal etti.
Avukat Mirici, gazetecilere, 7 Mayıs'ta otomobiliyle Mersin'den
Adana'ya giderken girdiği trafik denetiminde üflediği alkolmetrede
1,12 promil alkollü çıktığını söyledi.
MAHKEME KARARI İPTAL ETTİ
Polis ekiplerince para cezası kesildiğini ve ehliyetine geçici süreyle el konulduğunu dile getiren Mirici promilin, trafikte kullandığı ağız gargarasının içerisindeki alkolden kaynaklandığı anlattı.
Mirici, karara itiraz ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
-"Kan tahlili yaptırmak için Mersin'de devlet hastanesine
gittim.
-Etanol testi sonucunda alkol oranı 0,10 promil çıktı.
-Bu sonuçla trafik cezası tutanağının iptali için Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğine başvurduk. Mahkeme kararıyla alınan ehliyetimin iadesine, para cezasının da iptaline karar verildi.
Arabada gargara yapmıştım
-Araçtayken ağız bakım suyuyla gargara yapmıştım. Onda alkol olduğunu biliyordum ama test sonucunu bu kadar etkileyebileceğini bilmiyordum.
-Alkollü araç kullanmaya kesinlikle karşıyım, bu konuda çok hassasım."