Adalet Bakanlığı promosyon teklifleri! En yüksek Vakıfbank verdi işte rakam

Abone ol

Adalet Bakanlığı çalışanlarına verilecek promosyon için bugün 6 bankadan teklif aldı. En yüksek teklifi Vakıfbank verdi. Ancak bakanlık bu teklifi de beğenmedi ve ihaleyi erteleme kararı aldı. Promosyonlar 01-25 Eylül 2025 tarihleri arasında tek seferde ve kesintisiz olarak personelin hesabına yatacak. İşte gelen teklifler:

Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan personelin uzun süredir beklediği banka promosyon anlaşması için bugün 6 bankadan teklif alındı. İhaleyi kazanacak banka, tekliflerin açılmasının ardından açık artırma ve pazarlık yöntemiyle belirlenecekti fakat ihale yeterli teklif verilmemesi sebebiyle ertelendi.

Vakıfbank ne kadar teklif etti?

6 bankanın katıldığı ihalede ilk turda en yüksek 75 bin lira teklif edildi. 6 banka içinde en yüksek teklifi Vakıfbank verdi. Vakıfbank'ın teklifi üçüncü turda 90 bin liraya çıktı. Diğer bankalar ise 3. turda çekildi ve teklifi artırmadı.

Çalışanlar 300 bin istiyor

Adalet teşkilatı çalışanlarının promosyon beklentisi bu yıl oldukça yüksek. Üç yıl önce kişi başı 25 bin TL olarak ödenen promosyonun, bu kez 300 bin TL seviyelerine çıkması isteniyor. Çalışanlar, bankaların milyonlarca liralık işlem hacminden elde ettiği dev kazançların promosyon anlaşmalarına da yansımasını talep ediyor.

Sendikaların hesaplamalarına göre bankaların yalnızca üç yılda ulaştığı toplam işlem hacmi 670 milyar TL’yi bulacak. Personel ise taleplerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. 

Diğerlerine emsal olacak
Adalet Bakanlığı'nın imzalayacağı promosyon anlaşmasının, diğer kamu kurumları için de emsal oluşturacağı belirtiliyor. Bu nedenle yalnızca bakanlık personeli değil, farklı kurumlarda görev yapan çalışanlar da ihalenin sonucunu büyük bir heyecanla bekliyor.

Günün Önemli Haberleri