Hulusi Akar'dan Yüksekova'ya ziyaret

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Yüksekova'daki askeri birlikleri denetledi. Akar, Türkiye'nin terörle mücadelesinin devam edeceğini söyleyerek Suriye'deki terör noktalarına yönelik operasyonların süreceği mesajını verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Yüksekova'daki askeri birliklerde denetleme ve incelemelerde bulundu, esnafı ziyaret etti.

Bakan Akar, beraberinde Orgeneral Güler ile dün akşam saatlerinde Hakkari'ye geldi. Bakan Akar ilk olarak Yüksekova Kaymakamlığı'na geçti. Burada, çalışmalara ilişkin bilgi alan Akar, sonrasında Orgeneral Güler, Vali Akbıyık ve beraberindekilerle ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Bakan Akar'ın ilk durağı bir taksi durağı oldu. Buradaki esnafla soba başında oturan Akar, taksicilerle bir süre sohbet etti. 

Esnafın terörle mücadelede sağlanan başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etmesi üzerine Bakan Akar, "Bölge halkımızın güvenliğine, polisimize, askerimize sahip çıkması gerçekten çok önemli. Şu anda bizim burada gördüğümüz halkımız bu işi çözdü, bu işin gerçeğini anladı. Bu konudaki bizim hazırlıklarımız da tamam. Bundan sonra bizi kimse tutamaz inşallah. Çok daha rahat, huzur ve güven içinde yaşayacağız." diye konuştu.

TÜMEN KOMUTANLIĞI'NDA DENETLEME

Akar ve Güler daha sonra 3. Piyade Tümen Komutanlığı'na geçerek inceleme ve denetlemelerde bulundu. Harekat merkezinde, çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Akar, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti. 

Akar, milletin rahatı, huzuru ve güvenliği için Mehmetçik'in fedakarca görev yaptığını ve yapmaya devam ettiğini belirterek, "Memleketimize sahip çıkacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin 3,5 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatan Bakan Akar, "Bunlardan 311 bini yurtlarına döndüler. Bundan sonraki hedefimiz, diğer Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine güven içinde dönmelerini sağlamaktır. Onun için Afrin'deyiz, Cerablus'tayız, El Bab'dayız, onun için Fırat'ın doğusundaki YPG varlığına son vermek, oranın temizlenmesi için gayret gösteriyor, çalışma yapıyoruz” dedi.

"BU SAYFAYI KAPATACAĞIZ"

Sıranın Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine geldiğinin altını çizen Akar, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili Silahlı Kuvvetlerimiz, her türlü hazırlığını yaptı, yapmaya devam ediyor. Planlar, hazırlıklar yapıldı. Önümüzdeki dönemde, yeri ve zamanı geldiğinde gerekli faaliyetler yapılarak ülkemize, sınırlarımıza, halkımıza karşı bu YPG tehdidine son verilecek. Bizim yaptığımız sadece ve sadece halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak. Bizim hiçbir şekilde başka bir ülkenin toprağında gözümüz yok. Bizim Suriye'nin, Irak'ın toprak ve politik bütünlüğüne saygımız sonsuz. Şu anda komşularımız içinde bulundukları durumdan dolayı terörle mücadeleyi yapamadıkları için bunu biz yapıyoruz." 

Günün Önemli Haberleri