Ankara Polatlı'da mühimmat patlaması

Abone ol

Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Sakarya Kışlası'nda mühimmat patladığı, ve 5 askerin yaralandığı öğrenildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada askerlerin tedavisine başlandığı bilgisi verildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Polatlı Topçu ve Füze Okulu'ndaki patlamada yaralanan 5 askerden 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Akar, patlamanın ağır silah eğitimi atışı sırasında meydana geldiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında, silah eğitim atışı sırasında patlama meydana geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, meydana gelen kazada 5 askerin yaralandığını söyleyerek askerlerden 2'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Bu konuda alınan tedbirlerin yeniden gözden geçirileceğini kaydeden Akar, askeri birliklerin de bu konuda daha hassas olması gerektiğini ifade etti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda meydana gelen patlamanın aağır silah eğitimi atışı sırasında meydana geldiği kaydedildi. Yaralıların süratle hastaneye tahliye edildiği ve tedavilerin başlatıldığı belirtilirken patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında meydana gelen kazaya ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ankara Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Akar ve Şahin, Polatlı'daki Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında icra edilen ağır silah eğitim atışı esnasında meydana gelen kazaya ilişkin Erdoğan'a bilgi verdi.

Günün Önemli Haberleri