Çanakkale depremi için uzmanlardan uyarı

Abone ol

Çanakkale'nin Ayvacık açıklarındaki deprem sonrası uzmanlardan uyarı geldi. Artçılar nedeniyle vatandaşların bir süre daha evlerine girmemeleri istenirken Deprem uzmanı Ahmet Ercan, 2019'un Türkiye için depremler yılı olabileceğini ileri sürdü.

ÇANAKKALE'nin Ayvacık açıklarında dün meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem sonrası Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan uyarı geldi. Depremin müstakil olmasını umut ettiklerini söyleyen Ersoy, vatandaşların artçı depremlere karşı bir süre daha evlerine girmemelerinin doğru olacağını ifade etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy depremin ardından şu açıklamalarda bulundu: 

"5.3 büyüklüğündeki deprem yer kabuğunu kırabilecek deprem. Umarım hasar yoktur, daha çok taze çünkü.. Bundan sonraki artçı depremler izlememiz gerekiyor. Umarım Müstakil bir deprem olmasını umuyoruz. Paniklemesin dikkatli olmalarında fayda var.

NEDEN PEK ÇOK İLDE HİSSEDİLDİ?

Büyük ihtimal sığ bir depremdir. Çevreye olduğu gibi yayılamıyor. Henüz bilgilere sahip değişim ama böyle olduğunu düşünüyorum.

ARTÇI GETİRECEK Mİ?

Şöyle Öneride bulunmak istiyorum. Bu depremlerde balkondan atlıyor vatandaşlar.. ben hep şunu tavsiye ediyorum. Hep derim ki hava yağışlı değilken biraz yarım saat bir saat dışarıda olmak gerekir. Deprem olursa bundan kaçınmış olurlar.."

2019 TÜRKİYE İÇİN DEPREMLERİN YILI OLACAK

Deprem uzmanı Ahmet Ercan ise depremle ilgili son 1 aydır uyarıda bulunduğunu söyleyerek 2019'un Türkiye için depremler yılı olabileceğini kaydetti. Ercan'ın açıklamaları şöyle:

"Burada 1-2 yıl önce büyük bir depremimiz olmuştu. Denize doğru bir yürüme var. Orada tuzla jeotermal yerde de kendini gösteriyor. Bu Edremit kırığı Bababurnu'ndan doğru Bozcaada'nın altından uzanıyor. Daha bir saat önce bir basın mensubu aramıştı. Ne olacak demişti bu depremler. Bende  bir kaç güne kadar deprem bekleniyor demiştim. Yaklaşık 1 aydır açıklama yapıyorum. 2019 yılı bir deprem yılı olacak Türkiye için. Anadolu yarımadası için. 2019 ve 2025'i yoğun depremle geçirecekmişiz gibi görünüyor. Hemen hemen her yerden depremler vuruyor. Özellikle Çanakkale'de yoğunlaşma var. Biraz önce Ayvacık'ta olan deprem hem bu Anadolu kırıklarından etkilenen hem de Marmara'dan etkilenen deprem. Bu etkinin arkasından daha büyük deprem gelir ya da gelmez bilemiyoruz. İstanbul içinde olmak içinde 1200 kilometre çaplı alanda sarsıntı hissedildi. 4 ile 5 arasında büyük fark var. En az 30 tane deprem olması gerekir.. vatandaşlarımızın korkması normal ama paniklemesin engellememiz gerekiyor."

KIZILAY BAŞKANI'NDAN ÖNEMLİ UYARI

Kızılay Başkanı Kerem Kınık vatandaşları uyardı:

"Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız eğer evlerinde hasar varsa evlerine girmesinler, Ege depremleri uzun süren ve sık artçı depremler oluşturabilir ve bu da hasarlı binalarda yıkım oluşturabilir. Valilik ve AFAD’ın uyarılarını dinleyin lütfen."

Günün Önemli Haberleri