Helal olsun bu mükemmel ekibe...

Otelcilik sektöründe otelinizin fiziki yapısı ne kadar iyi olursa olsun altın varaklarınız, şatafatlarınız, saray yavrusu odalarınız, ipek halılarınız, rengarenk ışıklarınız yetmez ekibinizin ışığı, enerjisi ve kendine özgü renkleri yoksa.

Alper TEKBAŞ alper@internethaber.com

Otelcilik sektöründe otelinizin fiziki yapısı ne kadar iyi olursa olsun altın varaklarınız, şatafatlarınız, saray yavrusu odalarınız, ipek halılarınız, rengarenk ışıklarınız yetmez. Ekibinizin ışığı, enerjisi ve kendine özgü renkleri yoksa başarıya ulaşmanız namümkün..

"Tatilci ne bekler, neyi ister, otelimizi neden tercih eder bizim otelimizde mutlu bir tatil geçirebilir mi?" gibi soruların yanıtı olabilecek bir ekibiniz yoksa, pembe hayal kırıklıklarının bütünü, nedenlerin toplamı bir daha tercih edilmeyen bir otel olmaktan öteye gidemezsiniz.

Tatilci otelinizde aldığı servis ve hizmetin kalitesiyle sizi özler ve dostlarına tavsiye eder, en iyi reklamı da o yapar.


İşte tam bu noktada ayrı bir hukukumuzun olduğu İnternethaber  Medya Grup Başkanı Süleyman Özışık yoğun ve tempolu geçen bir yılın ardından geçtiğimiz günlerde bir tatil planı için "Hangi otele gitmeliyim?" diye bana sorduğunda düşündüm ve "Kemer Fantasia Deluxe Hotel’e  gitmelisiniz"  diyerek tatil programını bana bırakmasını rica ettim.

Süleyman bey öyle şatafatlı, görkemli yerlerden hazzeden biri değil. Daha önceki tatil planlarını da ben yaptığım için bu huyunu iyi biliyorum.

"Neden Fantasia?" diye sorduğunda, "Döndüğünüzde bu sorunun cevabını siz bana vereceksiniz" dedim ve planlar yapıldı, yolculuk başladı..

O günü daha geceye devretmeden telefonum çaldığında ekranındaki isim Süleyman Özışık olunca ne yalan söyleyeyim acaba bir aksilik mi oldu diye tedirginlikle açtım...

Hiç selam kelam durumuna girmeden, "Alper vardık ve çok samimi bir karşılama oldu. Çocuklar kapıdan girer girmez bir göz atmak için dolaşmaya çıktılar. Benim tatillerimde hep bir aksilik çıkmıştır bu nedenle erken konuşmayayım. Seni yine ararım" dedi.

Daha önce sizlerle paylaştığım bu oteli en kuytu köşesine kadar bildiğim için yaşanacakları az çok tahmin ettim. Beni bu olumlu tahmine iten neden, otelden ayrılıncaya kadar her fırsatta bana “Helal olsun bu çocuklara” dedirten o muhteşem ekipti..

Çocukla çocuk, yaşlı ile yaşlı, hamile ve bedensel engelli misafirlerle de her daim öncelikli, yardım sever, eşlik eden, alın terlerini yürekten döken bir ekip. Ayrılırken, "Buraya benim çok kadim bir dostum gelecek. Sizlere güveniyorum en iyisini yaparsınız ve çok değerlisiniz demiştim çünkü.."

 

Bar Şefi Erhan Demirden tesiste ayak basmadık yer bırakmıyor, her şey otel misafirlerinin mutluluğu için.

Duygu, düşünce, davranışı servis ile mükemmelliğe dönüştüren bir ekip.  Ne isterseniz isteyin samimiyetle ellerinden geleni yapıyorlar, işlerini seviyorlar, sayıyorlar ve değer veriyorlar. Bir çayı getirirken de bir yemeği sunarken de kalplerini katıyorlar ve otellerine gelen misafirlerin tatilde kendilerini gerçek Türk misafirperverliğiyle "Bizim misafirimizsiniz" diyerek güvenli ve huzur dolu bir tatili sunuyorlar.  İşte bende sırf bu yüzden en değerli dostlarıma bu oteli önerdim.

Akşam üzeri bir kez daha telefonum çaldı.. Arayan yine Süleyman Bey!

"Nasıl gidiyor alıştınız mı?" dememi bekliyor olacak ki döktürmeye başladı:

"Alper ben insanların yüzlerindeki yapaylığı, yapmacıklığı iyi bilirim. Burada bu durumla karşılaşmamak beni çok mutlu etti. Otele girer girmez her bir personel çocukları alıp dolaştırdı. Onların eğleneceği, keyif alacağı yerleri göstermişler. Çocuklar adeta cennet vadisine inmiş gibiler."

"Siz kendinizden bahsedin, siz memnun musunuz?" dedim...

"Bugüne kadar tatil planlarını hep sana bıraktım. Hiç yanılmadım ama bu kez yanılmamanın yanısıra muhteşem bir karar verdiğine şahit oldum." dedi ve anlatmaya başladı:

"Bir konuğun kendini özel hissetmesi için gereken ne varsa burada toplanmış. Günde 14-15 saat sürekli koşturan, ama yüzlerinde gülümsemeleri eksik olmayan bir ekip olabilir mi?

Buna burada şahit oldum. Hele Sadık Er. Adam personel şefi ama bu nasıl bir enerji çözemedim. Aynı anda 900 konuğun göz bebeklerine bakıyormuş gibi hissettiriyor. Onun parmağıyla işaret ettiği yöne doğru yıldırım hızıyla giden bir ekip oluşturmuş. Yardımcılıklarını Nasrettin, Ramazan, Erhan yapıyor. Tarif edemem, anlatsan inanmazdım ama yaşayarak görüyorum..."

Başka bir otelde tatilini geçiren İnternethaber Yayın Grubu Genel Müdürü Mehmet Özışık bir haftalık tatilinin ardından Süleyman Özışık’ın memnuniyeti ve tavsiyesiyle iki gün bu ekibin tatil ziyafetini yaşayan isim oldu. Kendisiyle konuştuğumda  "40 yıla bedel iki gün geçirdik, seneye şimdiden tatil planımızı yaptık, bu ekibin yanında ailece uzun süreli bir tatil yapmak istiyoruz" dedi.

Tabi bunları duymak beni son derece gururlandırdı ve bu teşekkür yazısını sizlerle paylaşmak istedim.

 

Beni Yanıltmadığınız İçin Sonsuz Teşekkürler

Daha önceki yazımda bu ekiple ilgili duygu ve düşüncelerim şöyle idi;

Fantasia Hotel Deluxe Kemer’in yüreğini ortaya koyarak özveriyle çalışan pırıl pırıl bir servis ekibi var, ekibin başında otelciliğin servis anlayışındaki öncü, unutulmaz, üstat ismi Nezih Ohri’den servisi öğrenmiş Sadık Er var. Nezaket, saygı ve mesleğine tutkuyla bağlanmış çok değerli bir isim Ramazan, Nasreddin, Erhan gösterdikleri performansla otellerini ne kadar çok sevdiklerini ifade eden adeta pire gibi çalışan bir ekip.

Servis ekibini başta Sadık Er, Nasreddin Yılmaz, Erhan Demirden, Ramazan Çetinkaya ve tüm servis ekibi alkışlar sizlerin samimiyeti ve yürekliliği için, çalıştığı oteli bu kadar seven bu insanlar tatilcilerin göz bebeği olacaktır.

Fantasia Otelleri Satış Direktörü Nilda Türe her zaman olduğu gibi başarıya imzasını yaptıklarıyla atan isim. 
 

Tatil tadında kalın.