Halk oyunlarımıza dil uzatmak ahlaksızlıktır!..

Dün okuduğum bir haber beni derinden yaraladı. Haber de; Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat Turan'ın şahsi sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaştığı...

Coşkun Karaca coskunk@internethaber.com

Dün okuduğum bir haber beni derinden yaraladı. Haber de; Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat Turan'ın şahsi sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaştığı iddia edilen çok çirkin bir yazı vardı.

Halk oyunlarımıza gönül verenlerin kalbini inciten ahlaksızca bir yazı! Ve daha acısı bu yazıyı yazan kişi, sözde eğitimci. Tabi ki burada tekrar bu hicap duyulacak cümleleri paylaşmayacağım. İsteyenler zaten internet vasıtasıyla bulurlar.

Yukarıda da belirttiğim gibi, yazının Müdür Yardımcısının şahsi sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaşıldığı iddia edildi. Umut ediyorum, işin içinde başka bir şey vardır! Sosyal ağdaki hesabı hacklenmiş falan olurda, kendisi çıkıp, elinde olmayan bu yanlış anlaşılmadan dolayı özür diler! Aksi halde bu saygısızlığın peşini bırakmayacağımızı belirtmek isterim. Bu işe gönül vermiş insanların ve bu insanların bütün iyi niyetleriyle kurdukları vakıf ve derneklerin çabalarını kimse bu şekilde karalayamaz.

Bir parantezde Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna açmak gerekir. Çünkü hiç gecikmeden durumla ilgili yasal yollara başvurmayı ihmal etmemişlerdir. Zaten olması gereken buydu. Ancak yinede duruma gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

***

Gelelim bir başka konuya. Etrafa bakıyorum ve baktıkça şaşıp kalıyorum. Neden derseniz; her santimetrekareye bina dikiyoruz. Her taraf beton yığını oldu. Çocuklar için yapılan parklar falan var ama çok küçük yaş grupları için. Yani özellikle ortaokul çocukları ve daha büyük yaş grupları içinyeterli sayıda deşarj olacakları alan yok. Bu iş sadece enerji harcamakta değildir. Aynı zamanda çocuklar için, birbirleriyle sosyalleşme imkanı sunar.

Halı sahalar, açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis kortları, basketbol sahaları... Bunların hiçbirinin sayısı yeterli değil. Şüphesiz ki, maddi gücü olan insanlar için bu bir sorun değil ancak dar gelirli ailelerin çocukları ne yapacak? Bu bahsettiğim konuya yeteri kadar özen gösterilmesi dileğiyle. Şimdi burada spor yapmanın çocukların fiziksel ve mental gelişimlerine ne denli katkısı olduğu yazmayalım değil mi?..