FBI ajanlarından Zarrab'a: Ebru’yu da al ABD’ye gel

Abone ol

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Reza Zarrab'ın Ebru Gündeş ve kızları Alara'yla birlikte ABD'ye gidişinin perde arkasına dair çarpıcı ayrıntılar aktardı.

Zarrab’ın durup dururken, tutuklanacağını bile bile ABD’ye gitmesinin sırrı hâlâ çözülemedi.. Kızını eğlendirmek için ısarla bu ülkeye gitmesi zihinleri bulandırdı. Üstelik ailesini de aylar öncesinden İran'a yolladığı ortaya çıktı. Tepkilerin odağındaki Zarrab'ın sır ABD ziyaretine ilişkin ilginç detayları, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde paylaştı.

"AİLE GÖRÜNTÜSÜ VER"
(...)Zarrab, ABD’deki mahkemeye sunulan tapelerde, “Hapisten kurtulmam için yalan söylemem lazım” diyordu. Belli ki yalan söylemeye mahkemeye düşmeden önce başlamış. Zarrab’ın seyahati mercek altına alındığında Amerika’yı ziyaretten ziyade Türkiye’den kaçış planlaması olduğu anlaşılıyor. Zarrab, Türkiye’den kaçışını eşi ve kızını yanına alarak perdelemiş. Ama ilginç olanı, Zarrab’a bu aklı kimin verdiği?

Bir süredir ABD ile pazarlık halinde olduğu anlaşılan Zarrab’ın, Türkiye’den dikkat çekmeden çıkış yapması için bu aklın, buluştuğu FBI ajanlarından geldiği söyleniyor. FBI ajanlarının, “Dikkat çekmemek için eşini ve çocuğunu yanına alarak, aile seyahati görüntüsü ver” dediği ifade ediliyor.

Ebru Gündeş, kızları Alara’yı Disneyland’da eğlendirmek için Miami’ye gittiklerini söyleyecek; ancak bu hayatın akışına uymuyor. Zarrab, kamu tanığı olduğu takdirde ceza almadan kurtaracağına inandırılmış.

İRAN'A AMBARGONUN DELİNMESİ TARTIŞILMIYOR
Zaten işin seyri de o yönde ilerliyor. ABD’deki dava, Zarrab davası olmaktan çıktı. Hatta İran’a ambargonun delinmesi de tartışılmıyor. Davanın tek bir öznesi var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Savcılar ısrarla, bu işlerin siyasi iradenin koruması olmadan yapılamayacağı noktasına çekmeye çalışıyor."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

İYİ Parti'den bomba Zarrab iddiası! Başından beri o ülkenin ajanı!

Günün Önemli Haberleri