Erdoğan'dan flaş sözler : Hendeklerde yok olacaksınız

Abone ol

KONYA'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve TSK'nın büyük operasyonu için flaş açıklamalar yaptı. Erdoğan 'Açtıkları o hendeklerde boğulacaklar' dedi.

KONYA'da raylı sistem açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak, Silopi ve Cizre'deki büyük operasyon için önemli açıklamalar yaptı.

Belediye makinaları ile hendek açıldığını belirten Erdoğan, "O evlerde, o binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız" dedi. 

İşte Erdoğan'ın PKK operasyonu ve Rusya hakkında yaptığı flaş açıklamalar;-"Ülkemiz yakın zamana kadar Rusya ile yakın ilişkiler kurduğunda bizi Batı'ya sırtımızı dönmekle, Asyacı, Avrasyacı olmakla suçlayanlar vardı. Şimdi üstelik de egemenlik haklarımızı koruma konusunda Rusya ile bir gerilim yaşıyoruz; bunlar hemen başımıza Rusçu kesildiler.

BUNLAR PSİKOPATLAR GİBİ...

-'Ya benimsin ya kara toprağın' diyen psikopatlar vardır ya bunlarınki de o hesap. Türkiye ya bizim olsun ya da yok olup gitsin mantığıyla kişisel ve ideolojik saplantılarını siyasetin, medyanın, akademinin kendilerine sağladığı unvanları kullanarak her fırsatta dışa vuruyorlar.

BU NASIL HELİKOPTER Kİ BOMBALIYOR DA...

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde 7 Aralık günü çıkan çatışmalar sırasında tarihi Kurşunlu Camii'nde meydana gelen yangına değinen Erdoğan şunları söyledi;

-"Çıkıyor bir tane sözde eş başkan ne diyor? Devlet helikopteriyle diyor bombaladı. Bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopter ki bombalıyor da minare, kubbe yıkılmıyor. Alttan kapılar yanmaya başlıyor.

AÇTIĞINIZ O HENDEKLERDE YOK OLACAKSINIZ

Yurdun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

-"Belediyelerin iş makinalarıyla hendekler açacaksın ve oradaki benim Kürt kardeşlerime hayatı zindan edeceksin. Şimdi bu insanlar oraları terk etmek zorunda kalıyor. Utanmadan, sıkılmadan da bir de geri dönemezsiniz. Geri dönecekler. O insanlar geri dönecekler. Ama o evlerde, o binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız.

BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

-Tüm güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, gönüllü köy korucularıyla şu andaki operasyonlar; oralar tertemiz hale gelinceye kadar, huzur ortamı tesis edilinceye kadar bu mücadele orada devam edecektir. Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Fatihpaşa Camii'ni yakanlar benim inançlı, imanlı o Kürt kardeşlerimi istismar edenler bunun bedelini ödemeye başladılar ve ödeyecekler".

ŞU SAATTEN SONRA KİMSE BENDEN...

Hamdolsun milletim, bu fakiri, bir faninin bu ülkede gördüğü, görebileceği tüm makamlara getirdi.

 40 yıllık bir siyaset tarzı ve üslubu olduğunu belirten Erdoğan, kimsenin kendisinden başka biri gibi hareket etmesini beklememesi gerektiğine dikkat çekerek "Benim yetkilerimin sınırlarını elbette Anayasa belirliyor. Ama sorumluluğum da milletime karşıdır. Her kim ülkeme ve milletime zarar verecek bir tavır, bir eylem içine girerse onun karşısında yer almak en öncelikli görevimdir. Şu saatten sonra benden başka biri gibi hareket etmemi kimse beklemesin" diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILMALI

Benim yetkilerimin sınırı elbette Anayasa belirliyor, ama sorumluluğum da milletime karşıdır.

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi vurgusu yapan Erdoğan, "Biz yeni Türkiye derken yeni Anayasa derken başkanlık sistemi tartışılmalı derken asla kendi kişisel ikbalimizi düşünerek bunları söylüyor değiliz.

Benim bu ülkenin, bu milletin daha yönetilmesi; daha büyük hedeflere doğru yürümesi gibi bir derdim var. Bu sistemle Türkiye yoluna daha fazla devam edemez. Bunu görmek için siyaset dahisi, yönetim gurusu, hukuk kompedanı olmaya gerek yok" dedi. 

Günün Önemli Haberleri