Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Yavaş yorumu: Alengirli işlere bulaştı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Yenimahalle'deki mitingde sahte senetle icra takibi ile suçlanan CHP'nin Ankara adayı için ilk kez konuştu.

ANKARA CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'la ilgili iddialar gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor. Dün MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mansur Yavaş'a seçimden çekilmesi çağrısında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün Mansur Yavaş'la ilgili suskunluğunu bozdu. Ankara Yenimahalle'deki mitingde Yavaş için şunları söyledi:

-Tencere yuvarlanır kapağını bulur. Bay Kemal kendisi gibi birini buldu. 9 yılda 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı Ankara'da sürekli kaybeden birini aday yaptı.

Mansur Yavaş, alengirli işlere bulaştı

-Daha önce iki kez ret yemiş geçmişte belediye başkanlığı yaptığı yerde yüzde 10'u zor bulan birini aday yaptılar. Alengirli işlere bulaşan zatı adayımız diye Ankara'ya dayattılar.

Biz başarılı diye aday yaptık

-"Ankara adayımız Mehmet Özhaseki'yi Kayseri'deki başarı dolayısı ile parlamentoya aldık. Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde çukurların kanalların açıldığı doğuda büyük mücadele verdi.

Bukalemun ittifakı
Erdoğan mitingde Millet ittifakına da eleştirilerde bulundu. HDP göndermesi yapan Erdoğan şunları söyledi:
-"Ezan bayrak karşıtlarını da ittifaka dahil ettiler. Nabza göre şerbet veren, Doğu'da bölücü, Batı'da Atatürkçü, Ankara'da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular. CHP'nin başındaki zat Ankara'da bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Yanındaki hanım da vatan millet edebiyatı yapıyor. HDP'nin Ankara'da neden aday çıkarmadığını niçin anlatmıyorlar.

Böyle muhalefet olur mu?

-Türkiye'nin bekasına ilişkin bir tek sözleri yok. Böyle bir muhalefet olur mu? Ülkesini düşünmeyen Yenimahalle'yi düşünür mü? 31 Mart'ta bukalemun ittifakını sandığa gömmek gerekmez mi? El ele verip Ankara'yı ayağa kaldırmamız lazım. Bugüne kadar Ankara'yı biz yönettik. Diyoruz ki devam inşallah.

CHP çöp çamur çukur demek

8 Mart'taki kadınlar yürüyüşü

O akşam ilk işim bunu sormak oldu toplantı için valiliğe sordum izinleri yok dedi. Toplantı ve yürüyüş kanununa göre izin almak zorundalar. İstiklal Caddesi'ne farklı ara sokaklardan girerek örgütlü işgal hareketine girişmek istediler. Polisimizle askerimizle tepelerine tepelerine bineriz. Gezi'de bayraklarımızı yakmadılar mı. Biz bunlara iyi yapıyorsunuz mu diyeceğiz. 

Günün Önemli Haberleri