Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bartın'da CHP'li başkana sert tepki

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'da "Bana oy verirseniz yolunuzu yaparım" diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu adam belediye başkanı değil sokak kabadayısı " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'da Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

"Son 17 yılda Bartın'a 6,5 katrilyon yatırım yaptık. Bartınlı ihtiyaç sahiplerine 367 milyon lira kaynak aktardık. Sağlıkta 150 yataklı Bartın devlet hastanesi ile birlikte 18 hastane yaptık.

Bartın'ın ilçelerine doğalgaz

Filyos limanı ile Batı Karadeniz'de kombine taşımacılık hizmeti verecek bir liman kompleksini hayata geçireceğiz. Kozcağız barajı ile 25 bin dekar arazi sulanacak. Bartın'ın ilçelerine de doğalgaz getireceğiz.

CHP'li belediye başkanına tepki

CHP zihniyeti on yıllar boyunca bu ülkede iktidar oldu. Millet CHP'ye görev verdi. Bunlar tek başına iktidar oldular mı? Bunlar bizim camilerimizi kapatmadılar mı, ahıra dönüştürmediler mi? Hatay'ın belediye başkanı bir köyün yol meselesiyle ilgili 'oy verirseniz hizmet alırsınız' diyor. Şu kafaya bak, mantığa bak. Senin görevin nedir? Senin görevin hizmet etmek. Ne demek yani 'sen bana oy verirsen sana hizmet var'. Bizim böyle hizmet anlayışımız yok. Bu adam belediye başkanı değil, sokak kabadayısı sokak. Şu hale bak!

Hayat hakkı tanımayacağız

Türkiye'mizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizim Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege, Marmara var. Bizde Kürdistan diye bir bölge yok ve tanımıyoruz. Sen Kürdistan'ı çok seviyorsan, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var! Haydi oraya git! Biz bu toprakları böldürmeyeceğiz. Bölmek isteyenlere bu topraklarda hayat hakkı tanımayacağız. 

Bartın'ın tapu sorunu

Bartın’ın tapu sorunu vardı. CHP senelerce bu meseleyi istismar etti. Sizlerin bir asrı aşkın süredir başını ağrıtan bu meseleyi de çözüme kavuşturmak bize nasip oldu. Bartın’ın mağdur 1000 vatandaşını tespit ettik tapularını hak sahiplerine vermeye başlıyoruz. İmar barışıyla 21 bin 841 Bartınlı kardeşimizin sorununu çözdük.

Tanzim satışlar 81 ile yayılacak

31 Mart'a kadar bu iş oldu oldu. Olmadığı takdirde Türkiye'deki kamu, esnaf birlikleriyle görüştüm. Onlarla masaya oturacağız gerekirse onlarla birlikte 81 vilayete bu ürünleri ulaştıracağız. Vatandaşımızı sömürmelerine müsaade edemeyiz. Vatandaşımızın acil evine girecek ürünleri en uygun fiyatla ulaştıracağız.  

Günün Önemli Haberleri