Tunç Soyer ne diyeceğini bilemedi! Ne yapılabileceğini bilmiyorum

Abone ol

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Kültürpark'ta bulunan eski İZFAŞ binasının bedelsiz olarak özel bir üniversiteye tahsis edilmesi konusunu değerlendirdi ancak Soyer konuyla ilgili ne diyeceğini bilemedi.

CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Tunç Soyer, basın mensupları ile bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soyer, projelerinden de bahsetti.

İzmir'de 'halk süt', 'halk gıda' ve 'halk balık' uygulamalarını başlatacaklarını söyleyen CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Kültürpark'ta bulunan eski İZFAŞ binasının bedelsiz olarak özel bir üniversiteye tahsis edilmesi konusunu da değerlendirdi. Soyer, "İçime sinmedi ama ne yapılabileceğini tam olarak bilmiyorum" dedi.

Ben kavga etmeye gelmeyeceğim

Seçildiği takdirde İzmir'in haklarını almak için merkezi hükümete karşı tavrı ve tarzının nasıl şekilleneceği sorulan Soyer, şunları söyledi:

"Ben kavga etmeye gelmeyeceğim. Mümkün olduğu kadar katılımlarını sağlamaya gayret edeceğiz. Buradan çıkacak oy sonuçlarını kimsenin hafife alacağını sanmıyorum. Ben de gayet uyumlu, yumuşak ve anlayışlı bir üslupla bu diyaloğu kurmaya gayret edeceğim. Çünkü oturacağım koltuğun kişisel kızgınlıklarıma, duygularıma hakim olmamı gerektiren bir koltuk olduğunu düşünüyorum.

Türkiye'de siyaset tıkandı

Yutmam gereken şeyi yutacağım ama ana tercihim İzmir'in menfaatleri olacak. İzmir, Türkiye'yi değiştirecek. Çünkü Türkiye'de siyaset tıkandı. Türkiye şu an bölünmüş bir görünüm veriyor. Bununla ne ekonomik ne de siyasi krizlerle başa çıkacak güce sahip değilsiniz. Bir başarı hikayesi lazım İzmir'e, bunu en güzel yapacak kent İzmir'dir. Çünkü Türkiye'de rejim değişti. Demokrasiyi yeniden yaşanır kılmak için yerelde demokrasi yeniden gündeme getirilebilir. O zaman da başka bir siyaset dili İzmir'den başlayarak tüm Türkiye'ye yayılır."

Günün Önemli Haberleri