Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara mitinginde önemli açıklamalar

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Ankara mitinginde CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'a tepki göstererek, "Bu adam Ankara'nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini düşünün. Onun için bunlara dersi büyük vermek lazım." dedi.

AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı'nın ikinci ortak mitingini bugün Ankara'da yaptı. Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı'nda düzenlenen mitinge yoğun ilgi vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet yetkililerine dayanarak katılımın 450 bin olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahneye çıkarak seçmeni selamladı. İlk olarak Özhaseki, ardından Bahçeli ve son olarak Erdoğan kürsüye çıktı. HDP'yi ön plana çıkaran Erdoğan, Mansur Yavaş'ın sahte senet olayına değindi. Kılıçdaroğlu'nun "17 yıldır ne yaptınız" eleştirisine Erdoğan, yapılan hizmetleri gösteren videoları izlettirerek yanıt verdi. MHP lideri Bahçeli ise beka vurgusu yaptı, "31 Mart uçurumdan önce son çıkış" ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum 450 bin

"Sordum şu sıralar hipodromda ne kadar insan var dedim; Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum; 450 bin... Ankara biz 31 Mart'a hazırız diyor. 31 Mart, sandıklarda hesaplaşma değil, geleceğimizi tayin etme yeri haline dönüşecektir.

Sandıklara sahip çıkacağız. Tüm sandık görevlileri sandıklara sahip çıkacağız. 31 Mart sandıklarda hesaplaşma değil geleceğimizi tayin etme yerine dönüşecektir. 31 Mart'ta dünyanın öteki ucundan bizi tehdit edenlere mesaj vereceğiz.

Ültimatom peşinen verildi

Hergün bölücü terör örgütünün temsilcisi olan partinin lideri Ankara'yı alacağız diye posta koyuyor. Hergün dozu artan küstahlıklara CHP'den bir tepki gördünüz mü? İttifakın diğer ortaklarından bir itiraz duydunuz mu? İtiraz edemezler seslerini dahi çıkaramazlar. Bunlara bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz denilerek ültimatom peşinen verildi.

Sahte senet tepkisi

(Mansur Yavaş) bu adam Ankara'nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini düşünün. Onun için bunlara dersi büyük vermek lazım.

Önümüzdeki dönemde savunma sanayisinde özgün tasarımlarla ve ileri teknolojiyle Türkiye'yi küresel bir oyuncu haline getireceğiz.

Ankapark'a 360 bin kişi ziyaretçi

Ankara'ya son 17 yılda 120 katrilyon liralık yatırım yaptı. Yükselen bir Türkiye var. Dünya bizi neden kıskanıyor, bundan dolayı. Ankapark'ın açılışını yaptık. 31 Mart akşamına kadar ücretsiz. Aldığım rakama göre şu ana kadar 360 bin kişi ziyaret etti. 

Etlik şehir hastanesi yıl sonu açılıyor

İmar barışı ile 447 bin başkentlinin sıkıntısını çözdük. Ankara'yı hızlı trenle tanıştırdık. Ankara-İzmir hızlı tren projesinin yapımı sürüyor. Etlik Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak. Ankara'daki yatırımcılarımıza son 17 yılda 45.5 katrilyon liralık teşvik sağladık.

İş bilenin kılıç kuşananın

Sayın Özhaseki 5 yıl Kayseri'nin belediye başkanlığını yaptı. İstanbul'da da aynı şekilde rastgele birilerini değil başarılı bir dava arkadaşımı yıllarca Ulaştırma Bakanlığı yapan, Meclis Başkanı olan Binali Yıldırım kardeşimizi de İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptık. İş bilenin kılıç kuşananın.

Kılıçdaroğlu'na baraj yanıtı

Bay Kemal'in yalanları bitmiyor. Hatay'a 6 tane baraj yaptığımızı söyledik. Belediye başkanımıza sordum 'baraj yok dedi' diyor. Bu adam sabah akşam yalan hayatı bu. Kardeşlerim gelin hem Hatay'ı kurtaralım hem CHP'ye gönül verenleri bu yalancıdan kurtaralım. Önümüzdeki dönemde adayımız Mehmet Özhaseki'nin çok önemli projeleri var. Ankara'ya bir kültür rotası kazandırıyoruz.

Yanlış tercihlerin telafisi mümkün değildir

Sahte senetlerle meydanda dolaşan bu şahıstan Ankara'ya asla bir bela vermeyelim. Bazı işler vardır ki yanlış tercihte bulunulduğunda, telafisi ya mümkün değildir ya da çok uzun zaman alır. Seçimler de böyle. Sandıkta atılacak yanlış bir adımın telafisi bir şehrin bir ülkenin sadece 5 yıllık bir dönemine değil çok daha uzun bir zamanına mal olur."

Bahçeli'den Yavaş'a: Ya ülkücüsündür ya değilsindir

Erdoğan'dan önce söz alan Bahçeli, ülkenin bekaasına vurgu yaptı. Bahçeli'nin hedefinde Mansur Yavaş ve Kılıçdaroğlu vardı. İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları:

Mansur Yavaş eski ülkücüymüş, eski MHP'liymiş, bunların hepsi masal, hepsi fasa fisodur. Ya ülkücüsündür ya değilsindir

31 Mart seçimleri Ankara için uçurumdan önce son çıkıştır

Ankara'nın özlemleri vardır, gelecek hayalleri vardır. 31 Mart seçimleri Ankara için uçurumdan önce son çıkıştır.

Tehdit açıktır, karşımızdaki seçenek bellidir. Ya bu topraklar üzerinde yaşayan Türk milleti bir ve bütün tutulacak ya da acıklı ve kanlı şekilde bölünüp parçalanacak.

8 gün sonra ya beka diyeceğiz ya belaya boyun eğeceğiz. Ya yurdum diyeceğiz ya da yutulmaya razı geleceğiz. Cumhur İttifakı, milli var oluşumuzun hizmetkarıdır, milli onurun güveni, milli ömrün güvencesidir. Buna karşılık zillet ittifakı kumpastır, komplodur, karanlıktır, kaostur, kavgadır, kargaşa güvertesidir. Ankara dün zilleti reddetti, cumhuriyetin zirvesine yükseldi, dün rezaleti defetti Türkiye'nin haklı gururu sayesinde tırmandı. İnancım odur ki yine başaracak, yeniden bir tarih yazacaktır. Cumhur İttifakı olarak buna and içtik

Bölücülerle iş birliğini tarihe nasıl anlatacak

Yolu karanlığa çıkan, rotası meçhule sapan, felaketlere kılavuzluk yapan zillet ittifakı, Mehmetçik'e kurşun sıkan hainlerle, sözde Kürdistan hatırlatması yapan siyasi bölücülerle iş birliğini tarihe nasıl anlatacak, bunun vebalini nasıl üstlenecek?

31 Mart terör sevicilerle Türkiye sevdalıları arasındaki en kritik seçim olacaktır

31 Mart yalanla doğru, sahtekarlıkla sadakat, terör sevicilerle Türkiye sevdalıları arasında yapılacak en kritik seçim olacaktır.

Cesaretiniz varsa kimlerle yan yana yürüdüğünüzü açıklayın

Yavaş yavaş tükenenler, Ankara'ya PKK'lıları taşıma görevini size veren ne idiği belirsiz ajansınız mıydı? Yoksa size dayatılan kara ajandada yazılı olan talimatlar bunlar mıydı? Mert olun, yürekli olun, adam olun, cesaretiniz varsa kimlerle yan yana yürüdüğünüzü, hangi mihraklarla omuz omuza verdiğinizi gelin Ankaralıya anlatın.

Bize patates soğan edebiyatı yapanlara Tekâlif-i Milliye emirlerini hatırlatmak isterim. Milliyetçilik Türkiye ve İslam düşmanlarına methiyeler düzen bozuk ağızların işi değildir. 

Kılıçdaroğlu sen kim milliyetçi olmak kim?

Golan Tepelerini İsrail toprağı olarak tanıma hazırlığı yapan Trump'a Kılıçdaroğlu ne diyecek? 'Olamaz, yapamazsın' çıkışıyla tepkisini gösterebilecek mi? Milliyetçilik kökünü ceddini bilmektir. Kılıçdaroğlu sen kim milliyetçi olmak kim?

İlk olarak ittifakın Ankara adayı Mehmet Özhaseki, eşiyle birlikte platforma çıkarak halkı selamladı. İşte Özhaseki'nin konuşmasından öne çıkan satır başları:

11 ana başlıkta 111 ciddi proje hazırladık

“İnsan odur ki bırakır bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” Benim de ömrüm hizmetle geçti. Şimdi önümüzde Ankara imtihanı var. Biz dersimize çalıştık, projelerimizi hazırladık. Ankaralı hemşerilerimiz bizden neler bekliyor? Biz bunlara çalıştık. Mimarlarımızla, mühendislerimizle, kültür sanat danışmanlarımızla 11 ana başlıkta 111 ciddi proje hazırladık. Ayrıca 25 ilçemizde gerek merkez gerekse taşra ilçelerimizde 5 bine yakın proje hazırlayarak sizlerin huzurundayız.

Projesi yok

Özellikle CHP’nin adayı üçüncü dönemdir aday. Böyle bir projeyle çıktı mı? Hayır. Ve belediyeciliği de bilmiyor açıkça ilan ediyor. Her konuştuğunda gaf yapıyor, tuhaf tuhaf gülünecek işler yapıyor. Gerçekten belediyeciliği bilmiyor, gerçekten de projesi yok.

Burada çok kirli bir ilişki var

Son 15 gündür tüm Türkiye'yi meşgul eden bir olay var. Sahte senet... Sahte senetle icra takibinde bulunuyor CHP'nin adayı. Karşıdaki adam bu imza benim değil diyor. 3 yerde de imzanın ona ait olmadığı tespit ediliyor. 500 bin lira para cezası alıyo. Yargıtay onaylıyor. CHP'nin adayı sahte senetle iş yapıyor. TV'de adam bana bu senedi getirdi diyor. Sonra gözümün önünde imza attı diyor. Ömründe bir kere dürüst ol, bu ilişkinin ne olduğunu söyle. 600 bin dolar alacak ne mahretin var. Burada çok kirli bir ilişki var. Neden vekaletin yok. Yok diyor. Neden sözleşme yapmadın, çok büyük vergi doğardı diyor. Ben mağdurum diyor, hakkım yendi diyor. Bunlar yeni çıkmış olaylar değil. Adama 1.5 sene boyunca tehdit ve şantaj mesajları göndermişsin. Biz öndeydik, seçimi kazanıyorduk bu iddiaları ortaya attılar. Bunlar yeni şeyler değil.

Miting alanı İzmir'deki gibi Türk bayrakları ile süslendi. Mitinge katılan tüm vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı. Alanda ayrıca, Erdoğan ve Bahçeli'nin ittifak görüşmeleri sırasında birlikte verdiği pozların yer aldığı fotoğraflar ve ittifakı anlatan ortak sloganlar yer aldı.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Cumhur İttifakı'nın Büyük Ankara Mitinginde vatandaşları selamladı.

Günün Önemli Haberleri