Bekir Pakdemirli: Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, küçükbaş hayvan sayısında Avrupa'da birinci, büyükbaş hayvan sayısında Avrupa'da ikinci" açıklaması yaptı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde moderatörlüğünü BNP Cardif Türkiye CEO'su  Cemal Kişmir'in üstlendiği "Tarımın Ajandası" oturumunda konuşan Bakan  Pakdemirli, tarımın teknik bir konu olduğunu, bu nedenle üzerinden siyaset  yapılan bir meta olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

"Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci"

Pakdemirli, uzun vadede tarımın her gün konuşulan, eleştirilen bir  konu halinden çıkması gerektiğini belirterek, "Kılıçdaroğlu saman ithalatından  bahsediyor, Türkiye'nin ihtiyacı 66 milyar ton, ithal edilmiş saman 9 bin ton.  150 bin dolar bedelli saman ithal edilmiş. Neden ithal edildiğini bilmiyorum ama  bir ülkenin ithalatı da olabilir, ihracatı da olabilir. Konuşurken rakamlar  üzerinden konuşmamız lazım. Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, küçükbaş  hayvan sayısında Avrupa'da birinci, büyükbaş hayvan sayısında Avrupa'da ikinci.  Hayvancılıkta da aşağı yukarı 2-2,5 misli bir büyüme var." değerlendirmesinde  bulundu.

Tarımda Milli Birlik Projesi

Pakdemirli, sivil toplumun tarım anlamında önemli olduğunu belirtti. Yeni bir proje için hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Pakdemirli, "Tarımda Milli Birlik adında bir projemiz var, bunu da inşallah Nisan, Mayıs ayı içinde açıklıyor olacağız. Alt detaylarını da şu anda doldurma aşamasındayız,  yüzde 90-95 oranında bitirdik. Tarımın Türkiye'deki yol haritası, bundan sonraki  25-30 yıllık süreç belli." ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri