Cumhurbaşkanı Erdoğan Temel Karamollaoğlu'nu aradı!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği kavga ile ilgili Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nu telefonla aradı. Görüşmede, bu elim olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın takipçisi olduklarını belirterek sorumluluların adalet önünde hesap vereceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'ndan da Başsağlığı Mesajı: Öte yandan CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karamollaoğlu ile telefonda görüşen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Pütürge ilçesinde gerçekleşen olayla ilgili bilgi alarak, başsağlığı dileklerini iletti.

Ne Olmuştu: Malatya'nın Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesinde okulda bulunan sandık müşahitleri arasında silahlı kavga çıkmıştı. Kavgada 2 sandık müşahidi ölürken, bir kişi de yaralanmıştı. 

Karamollaoğlu: Alacağınız Birkaç Oy Yerin Dibine Batsın:  Temel Karamollaoğlu, olaya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir. Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın" ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan'dan İlk Açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan da oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yaparak, "Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi olarak üzmüştür. Tabi bu konuda şu anda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız yargı süreci olarak da gerekli bütün araştırmaları, soruşturmaları yapıyorlar. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözler çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki, seçimler bittiği ana kadar herhangi bir durumun olmamasıdır." demişti. 

Günün Önemli Haberleri