Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı seçimden sonra ilk iş...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye meselesiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz." dedi.

Türkiye Suriye sorununu masada olmazsa sahada çözecek. Flaş açıklamalar  bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. İstanbul Kağıthane mitinginde konuşan Erdoğan, Suriye sorununa dair dünya kamuoyunun da dikkatini çekecek bir açıklama yaptı.

Sahada mutlaka çözeceğiz

"Ne yapsalar boş." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu ülkenin güney sınırlarını terör koridoruyla kapatmaya çalışanlar, asla buna fırsat bulamayacaklar. Gereken dersi bunlara her an verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz. Durmak yok."

Ekonomik terörü bitirmekte kararlıyız

İster içeride, ister dışarıda olsun bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak, ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız. Sandıkları, ülkemizin ve milletimizin geleceğine vuracakları darbenin aracı haline getirmek isteyenler, şimdiden tehditlere başladılar. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıkları için verdikleri destek karşılığında eş başkanlıktan bahsediyorlar. İşte bu Kandil'e sırtını dayayanlar bu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane'de düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge vatandaşlar ilgi gösterdi.


Muhalefet patlıcan domates eleştirisi

"Ya Rabbi bu ittifakımızı pazara kadar değil, mezara kadar devam ettirmeyi bize nasip eyle." diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Seçimler bahanesiyle ülkemize yönelik bu saldırılarda görülen artışın gayesi, 2023 hedeflerimizle somutlaştırdığımız o büyük, güçlü ve müreffeh Türkiye yolunu kapatmaktır. Bunu başaramadılar. Ne dediler? 'Domates, patates, patlıcan.' Bunlarla bu işin ne alakası var? Milletimi patlıcan, domates, patates, biber bunlarla mı aldatacaksınız? Bu millet 'Çanakkale geçilmez' dediği zaman bir tas çorbaya talim etmiştir. Bay Kemal de zannediyor ki bunları söylersem bu milleti aldatırım. Bu ülkede ne patlıcan ne patates ne domates sıkıntısı var. Ne oldu? Hemen biz tanzim satışları kurduk. Bir anda fiyatlar yüzde 50 düştü. Şu anda bunlar gündem de mi? Olay bu kadar basit." 

"Devran değişti" 

İstanbul'da kendilerinden önceki dönemde Ikarus marka otobüslerin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu otobüslerin oldukça kirli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a belediye başkanı oldum ilk işim, benim milletim bu otobüslere mi biner? 6 bine aşkın şu ana kadar İstanbul'a Mercedes otobüs aldık. Niye? Benim Ahmetime, Mehmetime, Fatmama, Ayşeme bunlar layık değil mi? Niye o ilkel otobüslerle bu millet mahkum edilir? Bu devran değişti." dedi. 

Kağıthane'den metro hatlarının geçtiğini hatırlatan Erdoğan, "Bugünleri gördük. Allahıma hamdolsun. Daha güzellerine layıksınız. Bunlar da olacak." diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri