Bolu'da devir teslim CHP'li Tanju Özcan mazbatasını aldı

Abone ol

BOLU Belediye Başkanı seçilen Millet İttifakı'nın adayı CHP'li Tanju Özcan, yaklaşık 500 partiliyle adliyeye gelerek törenle mazbatasını aldı.

BOLU'da 15 yıl aradan sonra CHP'li bir aday başkan seçildi. Tanju Özcan, mazbatasını almak için yaklaşık 500 partiliyle birlikte Bolu Adliyesi'ne gitti. Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han ve Baro Başkanı Sabri Erhendekçi tarafından karşılandı.

Toplantı salonunda düzenlenen törende Özcan'ı eşi, çocuğu, anne ve babası da yalnız bırakmadı. Başkan Özcan, "Türkiye'nin en tarafsız belediye başkanı olacağız iddiamız vardı. Bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden kimsenin ekmeği ile oynamadan, harama el uzatmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup, kollayarak bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Tanju Özcan (solda)

Özcan, konuşmasının ardından İlçe Seçim Kurulu Başkanı Taner Gülşen'in elinden mazbatasını aldı. Mazbatasıyla adliyeden çıkan Özcan'ı yüzlerce parti alkışlarla karşıladı. Özcan, mazbatasının fotokopisini çekerek dağıtacağını söyledi. Partililer Özcan'la fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Vekillikten istifa edecek
Özcan, milletvekili görevinden istifa etmek için Ankara'ya hareket etti. Belediye başkanlığı mazbatasını TBMM'ye sunarak milletvekili görevinden istifa edecek Özcan, Cuma günü Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan görevi devralacak.

Günün Önemli Haberleri