Balkon konuşmasındaki bu detaya dikkat! Erdoğan sinyali verdi

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın dün gece yaptığı 'Balkon Konuşması'ndaki bir kaç cümle Cumhurbaşkanlığı seçimi için kritik önem taşıyor.

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

AK Parti 30 Mart yerel seçimlerinden yüzde 45 oy alarak zaferle çıktı. Seçim sonuçları netleştikten sonra AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yapan Başbakan Erdoğan, seçim sonrası dönemin sinyallerini verdi.

Erdoğan'ın verdiği en önemli mesaj 10 Ağustos'ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi içindi. Doğrudan Cumhurbaşkanlığı seçimini işaret etmeyen Erdoğan, satır arasında Köşk'e aday olacağı sinyalini verdi.

SON SEÇİM SONUÇLARI 2014 - İL İL SONUÇLAR

Balkon konuşmasının son bölümünde "Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bize bu davanın bayraktarlığını yapma şeref ve izzetini bahşetti" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Yarın belki bizler bu makamlarda olmayacağız. Bugüne kadar Rabbim hangi emaneti yüklediyse canımız pahasına ona sahip çıkmaya, onu yüceltmeye çalıştık. Bundan sonra da bu can, bu tende oldukça, üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın izniyle ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız. İnşallah son nefesimize kadar milletin ve ülkenin hizmetkarı olarak bayrağımızı, toprağımızı yüceltmenin mücadelesi içinde olacağız. Ben ve arkadaşlarım son derece müsterih bir haldeyiz. Bizden öncekilerden devraldığımız büyük Türkiye sancağını yüksek burçlara dikmiş olmanın gururu içindeyiz. Siyasete güç kazandırmış olmanın, demokrasiyi güçlendirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz."

BAŞBAKAN ERDOĞAN BALKON KONUŞMASI TAM METİN TIKLAYIN

İNGİLİZ GAZETESİNİN GÖZÜNDEN KAÇMADI

Erdoğan'ın 'Balkon Konuşması'nda söylediği bu sözler İngiltere'nin önde gelen lerinden Financial Times'ın gözünden kaçmadı. Financial Times'ın bugün sayfalarında yer alan "Erdoğan ulusal seçimlerde zaferini ilan etti" başlıklı haberde Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine adaylık sinyali verdiği yorumu yapıldı.

Financial Times'a göre, Erdoğan'ın zafer konuşmasında, cumhurbaşkanlığına aday olabileceğinin sinyali ise şu sözlerde saklı:

"Bundan sonra da bu can, bu tende oldukça, üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın izniyle ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız."

FİNANCİAL TİMES'TAN CEMAATE KÖTÜ HABER... GÜLENCİLERE SERT ÖNLEMLER YOLDA

MİLLİYET YAZARI TEZKAN'DA AYNI FİKİRDE

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yorum yapan bir diğer isim de Milliyet gazetesi yazarı oldu. Tezkan bugün "Erdoğan köşk yolunu açtı" başlığı attığı yazısında şu yorumda bulundu:

Başbakan’ın başarısından da söz edelim. AKP tabanını arkasında sımsıkı tutmayı bildi. Kendine inanan, koşullar ne olursa olsun kendisini terk etmeyecek bir kitlenin varlığını bir kez daha gördü..
Bu sonuç, Köşk yolunda atacağı adımı etkileyecektir. Köşk yolunda cesaretlendirecektir.
Niye mi?
Çünkü bu sonuç Başbakan’ın kişisel başarısıdır.. Kampanyayı neredeyse tek başına yürüttü.. Tek başına kavga etti, neredeyse tek başına mücadele etti..
Şunu biliyoruz..
Bu seçim yerel seçimin ötesindeydi.. Başbakan Erdoğan oylandı.. AKP’ye oy verenler aslında Erdoğan’a oy verdi.. AKP’ye oy vermeyenler Başbakan’a kızdığı için vermedi.. Yerel adaylar ikinci plandaydı..
Erdoğan cumhurbaşkanlığı için aday olacaksa, 10 Ağustos’ta bir kez daha yarışa girecekse, dünkü seçimin verdiği özgüvenle girecektir..
Seçimin tek bir kazananı var..
Tayyip Erdoğan..

Günün Önemli Haberleri