Arguvan'da korkutan deprem! Halk sokaklara döküldü

Abone ol

MALATYA Arguvan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Bir süredir irili ufaklı sarsıntılar yaşayan Malatya'nın Arguvan ilçesinde bu sabah bir deprem daha meydana geldi. Depremin büyüklüğü richter ölçeğine göre 4.1 olarak kayıtlara geçti. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Çevre illerde de hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Arguvan ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 07.19'da meydana geldi. Yerin 15.92 kilometre derinliğinde olan deprem, Arguvan'ın yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi.

Kandilli 4.2 büyüklüğünde diyor

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.2, merkez üssünü isi Arguvan ilçesine bağlı Yürektaşı köyü olarak açıkladı.

"Endişemiz önceki depremde hasar gören evlerin yıkılması"

Kızıldaş, ilçede sabah saatlerinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsattı.

İlçede 21 Mart'ta 4,1, 25 Mart'ta ise 4,5 büyüklüğünde iki sarsıntının meydana geldiğini hatırlatan Kızıldaş, "İlçemizde uzun süredir artçı sarsıntılar sürüyordu. Bu sabah meydana gelen depremi hissettik. Şu ana kadar bize yansıyan olumsuz bir durum olmadı. Şu an bir şey görünmüyor ancak endişemiz, önceki depremlerde ağır hasarlı olan evlerimizin yıkılma noktasına gelebileceği. İlçe halkına tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Araştırmalarımız sürüyor, mahallelerimizi gezip durumu kontrol ediyoruz." dedi.

Günün Önemli Haberleri