Altın Silkeleniyor mu?

Unutmayın, altın ayı misali kış uykusuna yatabilir. Senelerce çıkmayabilir. 1980 - 2000 yılları arasında olduğu gibi...

Özlem DENİZMEN ozlem-d@internethaber.com

Twitter da altının 1900 dolar civarında silkelenme yaşayacağını yazmıştım. Dün yaşandı, güvencede hissetmek isteyenler (tedirginler) birikimlerinin  % 5-10 ile altın alabilirler.
Ama unutmayın, altın ayı misali kış uykusuna yatabilir. Senelerce çıkmayabilir. 1980 - 2000 yılları arasında olduğu gibi...
1970'li yılllarının sonu... Petrol krizinden dolayı herkestedirgindi, korkuyordu. Tedirgin insanlar, ALTIN alıyor. Alışkanlık olmuş.
1980 yılının hemen öncesi herkes (aynı bugünlerde olduğu gibi), ne alsak ne alsak deyip altına hücum etmişti. Altın merdiven tırmanır gibi tırmanmıştı o zamanlar... Ama kimse merdivenin son basamağını kestiremiyor, alıyorda alıyordu. Sonra ne oldu? Birden tedirginlik geçti ve altın merdiven tırmanmayı bıraktı. Yüksek fiyattan alanlar bekledi durdu artsın diye.
Örneğin: 1980 yılında en yüksek fiyatlardan altın alan birinin yatırımı, reel  olarak (enflasyondan arınmış) 2005 yılına kadar artmadı.
1980 senelerinde o yüksek altın fiyatları, bugünün parası ile 2000-2100 dolar civarıydı.
Örneğin; Ağustos ayı başında (iki hafta önce) ünlü yatırımcı George Soros "merdivenin sonu geldi" dedi ve altınlarını sattı. Ama yatırımcı Soros, aynı şeyi Ocak 2010 da da demişti!!!
O yüzden olay şu: Kimse emin değil.
Bugünkü ALTIN yazımı ünlü yatırımcı Warren Buffet'ın bir sözü ile bitireceğim...
"Altın Afrika'da bir yerlerde... Yeri kazıp çıkartıyor, sonra bir daha çukurlar kazıp gömüyoruz. Başına gardiyanlar koyup koruyoruz. Birde üstüne üstlük altın hiçbir işe yaramayan bir maden. Bizi MARS'tan izleyen bir uzaylı, şaşkın şaşkın seyrediyordur." Buffet.

Sağlık,sevgi ve para ile kalın

wwww.paradurumu