Ali Kızıldağ ile ilklere imza atan Calista Luxury Resort

"Lüksün yeni tanımı" diyerek 2014 konseptiyle yaz sezonunda Calista Luxury ayrıalıkları...

Alper TEKBAŞ alper@internethaber.com

Merhabalar,

Hızla gelişen ve değişen otelcilik dünyasında istikrarı, başarılı yönetim anlayışı, tecrübeleri ve hassasiyetleriyle kalıcı ve örnek gösterilen bir otelcilik anlayışının öncüsü Ali Kızıldağ yönetimindeki Calista Luxury Resort Hotel, lüksü yeniden tanımlamaya devam ediyor.

Ali Kızıldağ, turizm ve otelcilik dünyasına dair ayrıntıları ve sorularımı kendine özgü tarzıyla cevaplayan isim oldu.

Türkiye’de bulunan en farklı otel projelerinden birini hayata geçirerek, ilk sıralara yerleşen Calista Luxury Resort, mimarisinden hizmet kalitesine kadar sunduğu farklığı konsept uygulamalar ile dikkat çekiyor.  Misafirlerine kendilerini özel hissettirmek adına, rakiplerinden farklı olarak empati yapabilmenin gücünü kullandıklarını söyleyen Calista Luxury Resort Hotel Genel Müdürü Ali Kızıldağ, otelin sektörde hakkettiği yere ulaştığını ve bunu daha ileriye taşımaya çalıştıklarını ifade ediyor.

      

Türkiye’de ve dünyada mimarisi ve farklı projeleriyle ilk sıralara yerleşen Calista Luxury Resort hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

       

 Calista Luxury Resort bulunduğu destinasyona değer katan bir ürün. Proje aşamasından bu günlere kadar taviz vermeyen kalite anlayışı ile sektörde hak ettiği yere ulaşmış, bunu daha ileriye taşımaya çalışan bir işletme. Her başarılı işte olduğu gibi bizi de yukarılara taşıyan şey ayrıntılar. Mimarimiz dünyanın en saygın ve özellikle anıtsal bina mimarileri ile tanınan GMP firmasına ait, iç mimarimiz ise “iç mimarinin Picasso’su” Frank Solano ve ekibinin ürünüdür. Bizler ise koşulsuz misafir memnuniyeti sağlayan uygulamalarımız, güler yüzümüz ve hizmet anlayışımızla bu projenin içeriğini dolduruyoruz. Yenilikçi ve çevresel projeler üreterek Türk turizmine de önemli katkıda bulunuyoruz.  Calista Luxury Resort olarak uygulamalarımızın turizme etkilerini, yaptığımız her yeni uygulama ve çalışmanın taklit edilmesinden anlayabiliyoruz.

             

 Calista Luxury Resort, çevreye duyarlı çalışmaları açısından da öne çıkan bir otel. En önemli çevre duyarlılık belgesi kabul edilen “Yeşil Yıldız” sembolünü kazanan Türkiye’de ilk otel. Bu açıdan öncelikle hizmet ve faaliyet standartlarınız arasında çevreci uygulamaların yerini anlatır mısınız?

Biz sadece çevreye duyarlı bir otel değil, aynı zamanda “en çevreci” oteliz, Calista  Luxury Resort “Yeşil Yıldız’ı” ilk olan otel olmanın yanı sıra ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ve diğer Kalite yönetimi belgelerini en kısa süre içerisinde kazanan bir oteldir. Biz uygulanabilirliği en zor çevresel faaliyetleri bile günlük rutin çalışma sistemimize oturttuk. Personelimize iş başı eğitimine verdiğimiz titizlikle; çevre duyarlılığı ve çevre faaliyetlerinin, işlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan eğitimler verdik. Velhasıl misafirlerimizde azmimizi ve bu çabamızı gördü ve bizleri destekledi.

            

Türkiye’nin en iyi otelleri arasında yer alan Calista Luxury Resort’un misafirlerine sunduğu ayrıcalıklardan bahseder misiniz?

              

Calista Luxury Resort gücünü misafirlerinden alan bir otel, biz açıldığımız günden beri misafir istek ve görüşlerini en önde tuttuk, ulaştığımız her noktayı daha ilerisine nasıl taşıyabiliriz diye düşündük. Rakiplerimizle aramızda fark yaratabilmek için, farklı düşünmenin, empati yapabilmenin gücünü kullandık. Her bir misafirimizin kendilerini daha özel hissedebilmesini sağladık. “bu işin” esas sırrı misafirin kendisini ayrıcalıklı hissetmesidir. Misafirlerimizle kişisel ilişkiler kuruyoruz, bakın %30 repeat guest (tekrar gelen misafir) oranlarına ulaştık. Biz misafirimize “Hayır” veya “böyle bir hizmetimiz yok” cevabını vermeyi sevmeyen bir işletmeyiz. “CRM” programımız ile her misafirimizin kişisel arzu ve isteklerini kayıt altına alarak, bu konuda konaklama süresince, sonrasında ve konaklama tekrarında bu verileri misafirimizin ayrıcalıklı hissetmesi için kullanıyoruz. Bu sezon onlarca yeni uygulama ve hizmet ile misafirlerimizi şımartmaya devam edeceğiz. Bunlardan birkaç örnek vermek gerekirse “%100 organik ürünlerden oluşan çocuk büfeleri”, ”Türkiye’nin ilk resort dondurmacısı”, “a’la carte restoranlarımızda güney Amerika ve İtalyan şarap sunumları”, “SPA’mızda ‘buttler’ uygulaması”, “kişiselleştirilmiş özel gün uygulamalarını” sayabiliriz.

           

Profesyonel Otel Yöneticileri Başkanı olarak Türkiye’de otelcilik ve turizm sektörünün gelişmesi açısından ne gibi çalışmalarınız oluyor?

POYD (Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) olarak Dünyadaki sektörel, siyasal gelişmeleri ve trendleri takip ediyor, bunları sektörle paylaşıyoruz. Konusunun uzmanı profesyonelleri ve yatırımcıları, üyelerimizle buluşturuyor, etkin bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Kamu ve diğer sektör bileşenleri ile ortak alan araştırmaları yaparak, hem durum tespiti, hem de projeksiyon anlamında katkılar sağlıyoruz.

        

Otelcilikteki bilgi ve deneyimlerinize istinaden Türk turizm ve otel yöneticilerini dünya turizmi ve otelcilik anlayışında nasıl değerlendire bilirsiniz?

Türk Turizmcileri; 20 yıl içerisinde yapmış olduğu işlerle ve gelinen başarılı noktada, bilgi, beceri ve deneyimleri ile artık dünyanın takip ettiği, üst düzey “turizm insanları” konumuna gelmişlerdir. Türk insanının özünde bulunan “misafirperverlik ve iletişim kurma yeteneği”, Türk turizmcilerini her zaman rakiplerinden bir adım öteye taşımıştır.

           

2014 yılında otelcilik dünyasının dengeleri nasıl olacak ve bu mesleğe gönül vermiş genç meslektaşlarınıza ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Her sektörde başarılı olabilmenin temel kurallarından biride “öngörü” sahibi olabilmektir. Genç turizmciler kendileri veya sektörleri için bir öngörü oluşturmalılar. Bunun için ise dünyayı iyi takip etmeli ve araştırmacı olmalılar. Dünya artık değişiyor ve bununla birlikte turizmde de artık yeni dengeler oluşuyor. Online rezervasyon araçları artık klasik rezervasyon hizmetlerini zorluyor. Sosyal medya artık turizmde daha etkin. ABD’de yapılan bir araştırmada pazarlama yöneticilerine gelecek üç yılın en etkili pazarlama stratejilerinin ne olacağı sorusuna;  “%13 ile sosyal medya” cevabı sektörün dünyadaki yönelimini ortaya koymaktadır. Dünyada negatif gelişmeler olmakla birlikte seyahat endüstrisinin önümüzdeki yıllarda %4 büyümesi, ziyaret ve harcama oranlarının artması öngörülüyor.

       

2014 yaz sezonunda Ali Kızıldağ ve ekibinin başarılarının devamını diler, turizm ve otelcilik dünyasına kazandırdıkları değerler ve özenilesi farklı bakış açıları için canı gönülden teşekkür ederim…

Yolunuz açık olsun.