AK Parti'de son durum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 20 ilin daha belediye başkan adayını açıklayacak. İsmi açıklanacak isimler Ankara'ya, AK Parti Grup Toplantısı'na davet edildi.

Süleyman ÖZIŞIK suleyman@internethaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 20 ilin daha belediye başkan adayını açıklayacak. İsmi açıklanacak isimler Ankara'ya, AK Parti Grup Toplantısı'na davet edildi.

Açıklanması beklenen iller şunlar:

Ankara, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Konya, Muğla, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Mardin, Uşak, Çanakkale, Çorum, Sivas, Yozgat, Karaman, Muş, Bingöl, Çankırı ve Afyonkarahisar.

Ankara'da Mehmet Özhaseki ismi kesinlik kazandı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini hakkıyla tamamladıktan sonra Ankara’da seçim çalışmalarına başlayacak Özhaseki.

İzmir'de Nihat Zeybekçi de kesin gibi. İl yönetimi Nükhet Hotar ismini istese de Genel Merkez Nihat Zeybekçi’de karar kıldı.

Balıkesir'de mevcut belediye başkanı Zekai Kafaoğlu aylar öncesinden söylediğimiz gibi, aday gösterilmeyecek. Onun yerine Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz geliyor. 

Trabzon'da da değişim var.

Öğrenebildiğim kadarıyla yapılan araştırmalarda öne çıkan iki önemli isim vardı. Bunlardan biri Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, diğeri ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Mazhar Yıldırımhan. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine yapılan son ankette ismi ön plana çıkan kim ise o aday gösterilecek.

Geride kalan illerin neredeyse tamamında değişim bekleniyor.

Bu arada dikkat ederseniz İstanbul listede yine yok. Ancak bu durum bazıların söylediği gibi yaşanan bir kriz yüzünden değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ile istişare yapmadan ilçeleri belirlemek istemiyor.

Yani sebep tamamen nezaket!..

Ayrıca geçen yazıda da bahsettiğim gibi, bazı ilçelerde yeniden anketler yapıldı. Bu ilçelerden biri 500 binin üzerinde seçmenin oy kullanacağı Esenyurt'tu... 

Bana gelen bilgilere göre, mevcut Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe yok. Son ankette Azmi Ekinci ile yarışan Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş'ın ismi ön plana çıktı. Ama Cumhurbaşkanı hangi isimde karar kılacak, orasını bilemiyorum.

Hazır ilçelere girmişken, son bilgiyi de paylaşayım.

Bugün yapılacak grup toplantısından hemen sonra geride kalan 21 il daha açıklanacak ve 81 bil tamamlanmış olacak. Hemen akabinde Türkiye'deki tüm ilçeler için çalışmalara başlanacak. 

Asıl büyük değişim de zaten buralarda yaşanacak!