Ahlat çöplere savaş açtı!

Abone ol

Bitlis'in Ahlat ilçesinde belediye tarafından caddelerde toplanan çöpler kapalı ortamda muhafaza edilmeye başlandı.

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediyesi tarafından caddelerde toplanan çöpler kapalı ortamda muhafaza edilerek tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü ilçede kötü görüntü sergilenmesinin önlendiği bildirildi.

Ahlat Belediye Başkanlığı tarafından temizlik hizmetlerine yeni bir boyut getirildi. Önce çevredeki eski çöp varilleri sistemli bir şekilde toplanarak yerlerine kapalı çöp konteynırları bırakıldı. Ardından belediye temizlik elemanlarına ise tek tip elbise ile tek tip ekipman ile farklı ve güzel görünüm oluşturuldu.

Kurum olarak halk sağlığını her zaman ön planda tuttuklarını vurgulayan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, tarihi ve turistik ilçelerinin pırıl pırıl bir görünüme kavuşması için, üstlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarını ifade etti. Cadde ve sokaklarda biriken çöplerin günü birlik kaldırıldığını da belirten Çoban, zamanla el arabalarını ortadan kaldırarak, daha modern ve çevre sağlığı açısından önemli olan kapalı set kovalarına geçeceklerini vurguladı.

Başkan Çoban, kapalı çöp konteynırlarını öncelikle ana cadde ve sokaklara bırakmaya başladıklarını, bu işin periyodik zaman dilimleri içerisinde ise tüm ilçeye yayacaklarını da sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri