Sezai Temelli'den Erdoğan'ın Kürt oyları açıklamasına yanıt!

Abone ol

31 Mart yerel seçimi resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti HDP'nin elinden 4 belediyeyi almış Erdoğan balkon konuşmasında bu detaya dikkat çekmişti. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Sezai Temelli, resmi olmayan sonuçlara göre, HDP'nin elindeki 4 belediyenin AK Parti'ye seçmesiyle ilgili olarak balkon konuşmasında “Kürt kardeşlerimizin kendi iradelerini pazarlık masasına sürenlere verdiği önemli bir ders” diyen Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Temelli,  "AKP’nin kendine teselliyi HDP üzerinden aramasını kabul etmemiz mümkün değil. Bizim hiçbir oy üzerinde ipoteğimiz olamaz. O AK Parti yöntemidir, nasıl yapılır çok iyi biliyorlar. 2014 yerel seçimlerine göre oylarımız azalmadı, arttı. Bu 4 ili kaybetmek ikili bir değerlendirme gerektirir" dedi.

Şırnak'a asker ve polis kaydırdılar iddiası

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya seçim sonuçlarını değerlendiren Temelli, 24 Haziran seçimlerinden daha fazla asker ve polisin Şırnak'a kaydırılması nedeniyle AK Parti'nin burada seçimi kazandığını belirterek "Şırnak Belediye başkanının hiçbir meşruiyeti yoktur. Çünkü kendi hemşehrilerinden, yerleşik olanlardan değil oraya kaydırılmış asker ve polislerin oyları ile seçilmiştir" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri