1 Ocak 2017 'de Yolculuk Nereye?

Bir yolcu ve içinden hayat geçen yaşanmışlıklara…

Alper TEKBAŞ alper@internethaber.com

Tarih 1 Ocak 2017
Bir yolcu ve içinden hayat geçen yaşanmışlıklara…

Oldum olası tren istasyonları, deniz iskelesi yolcu limanları, hava limanları, şehirlerarası otobüs terminalleri, beni heyecanlandıran, düşündüren, keşfeden gözlerle bakmamı sağlayan seyahat kültürünün en önemli kalkış, bekleme, uğurlama, gidiş yerleridir. Yol ve yolcu hikayeleri, o mesafelere sığan ve sığmayan her ayrıntıyı önemsemişimdir. Bursa şehirlerarası otobüs terminalinde otobüs peronlarının varış noktasındaki çay ocaklarında çayın fiyatı 1,25 TL ayrılıkların, acıların, gözyaşlarının, kavuşmaların değeri paha biçilemez.

Yorgun sabahlar, şehirler, sabaha karşı şehirlerarası bir otobüs terminalinde kendine özgü şivesiyle “çay ne kadar babam” diyen amca, otobüsüne yetişme telaşındaki teyze, çantalarını omzuna, bebeğini boynuna sarmalayan genç adam…
Çayın sıcak dumanı sabahın soğuğunu kırıyor, umutları demliyor,herkes kendine yolcu... hava ayaz ve yağmurlu bir kış günü beyaz giyme söz olur siyah giyme göz olur, gel beraber gezelim muradımız tez olur diye radyoda salına da salına da gel türküsüne otobüslerin ileri geri kalkış, duruş manevralarının sesleri eşlik ediyor. Otobüslerin peron numaralarının her birinde sanki farklı bir şehrin hikayesi saklı…

Otobüslerin ön camındaki küçük panellerde 07: 00 Eskişehir, Antalya, Çanakkale, Erzurum, Muş, Van, Bitlis, Konya, Aydın, İzmir, İstanbul …
Elazığ Madenli Seyfettin Amca diyor ki; “öbür tarafa kul hakkından gitmeyelim, hesabını veremeyiz. Bunun kuruşu da bir milyonu da terazi aynı ha bir milyon ha bir kuruş”
Kaptan muavinine sesleniyor, “yolcu yolunda gerek, son kontrollerini yaptın mı” Hatice Teyze diyor ki “bak Fatma buradan kimse milli piyango almıyor Nimet ablada kuyruk var”
Çaycı Ahmet Efendi ; “Bursa’mızın suyu güzeldir, çayımızda ondan güzeldir” diyor. İşte böyle yolcuyuz bu hayatta geldik gidiyoruz, Önemli olan izimiz, geride bıraktığımız hoş bir sedamız.

2017 senesinin ülkemizde ve tüm dünyada terörün, hainliklerin sona erdiği tüm hayallerinizin gerçekleştiği, dualarımızın kabul olduğu, takvim yapraklarının da güzelliklerle dolacağı bir yıl olması umuduyla Rabbim ülkemizin birliğini, dirliğini daim eylesin.
Ufak bir not: benim çayım şekersiz ve demliydi…

Tatil tadında kalın…