BIST 11.063
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,62
HABER /  DÜNYA

Amerikalılar yufka açtı

Bursa’ya Türkçe öğrenmek için gelen ABD’li öğrenciler, Türk mutfağının lezzetlerini tanıdı. Yufka yoğurup börek açan yabancı öğrenciler, yem...

Abone ol

Bursa’ya Türkçe öğrenmek için gelen ABD’li öğrenciler, Türk mutfağının lezzetlerini tanıdı. Yufka yoğurup börek açan yabancı öğrenciler, yemeklere hayran kaldı.
Ankara Üniversitesi TÖMER’in ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği CLS programının öğrencileri, Türkçe öğrenmek için geldikleri Bursa’da Türk gelenek ve göreneklerini yakından tanıyor. Kritik Diller Bursu (Critical Language Scholarship CLS) projesi bu yılda TÖMER ile ortaklaşa yürütülüyor. Amerika’da nadir olarak öğretilen dilleri yerinde öğrenmek için Amerikalı Üniversite öğrencileri. Türk ailenin yanlarında kalıyor. Türk kültürünü öğrenmek için de çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler, son olarak Türk mutfağına konuk oldu.

AMERİKALI ÖĞRENCİLERİN BÖREKLE İMTİHANI
Bu etkinliklerin biri de Akademi İnoksan mutfağında Amerikalı öğrencilerin katıldığı uygulamalı Türk Mutfağı kursu oldu. İnoksan Eğitmen ve Danışman Aşçısı Rıfat Sınmaz eşliğinde ezogelin çorba, kuzu elbasan tava, börek ve tavuklu krep yapmak için mutfağa giren öğrenciler yemeklerin yapımıyla ilgili püf noktalarını da öğrendiler. Hazırladıkları yemeklerin tabak süslemelerini yaptıktan sonra hep birlikte tadına bakan Amerikalı öğrenciler, Türk mutfağının lezzetine hayran kaldıklarını söylerken, böyle eğlenceli bir organizasyonda yemek yapmayı öğrendikleri için de çok mutlu olduklarını belirttiler.
(İHA)