BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Amerika'da eşcinsel erkekler de izci olabilecek

Amerika Birleşik Devletleri'nde eşcinsel olduğunu açıkça ilan etmiş genç erkekler, bugünden itibaren izcilik hareketine katılabilecek.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde eşcinsel olduğunu açıkça ilan etmiş genç erkekler, bugünden itibaren izcilik hareketine katılabilecek.

Bugün yürürlüğe giren uygulama, Amerikan Erkek İzcilik Hareketi bünyesinde uzun yıllardır süren ve zaman zaman hararetlenen tartışmalar ardından geldi. Geçen Mayıs'ta da hareketin ulusal konseyi konuyu oylamaya sunmuştu.

Bununla birlikte yeni uygulama eşcinsel erkeklerin izcilik hareketi içinde liderlik mevkiine getirilmesine imkan vermiyor. Ayrıca eşcinsel erkek izciler Onur Yürüyüşlerinde izci üniformasını giyemeyecek.

BBC muhabiri, tartışmanın son aylarda yatıştığını belirtiyor ve izcilik hareketi içindeki birçok liderin, bugün uygulamaya sokulan kararın fazla gürültü koparmayacağını umduğunu aktarıyor.

Yine de yeni uygulamanın, yüz yıldırı aşkın zamandır faaliyet gösteren Amerikan İzcilik Hareketi'ndeki muhafazakar kesimlerin tepkisini çekeceği ve aynı zamanda yurttaş hakları gruplarının da uygulamayı yetersiz bulacağı tahmin ediliyor.

Amerikan Erkek İzcilik Hareketi, konuyla bağlantılı olarak bir mali darbe de yedi. Eşcinsel yetişkin erkeklere liderlik verilmemesi kararı yüzünden, önde gelen bazı sponsor şirketler harekete verdikleri mali desteği çekti.

Amerikan Erkek İzcilik Hareketi'nin bünyesinde 2,6 milyon genç ve 1 milyon yetişkin gönüllü yer alıyor.