BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.502,35
HABER /  GÜNCEL

Altaylı'yı kızdıran gazeteciler

Altaylı, Erdoğan'ın 'iş takipçisi gazeteciler olduğunu söylemesi'nden sonra yapılan bazı tartışmaların sulandırıldığını söyledi.

Abone ol

Recep Tayyip Erdoğan'ın 'iş takipciliği yapan gazeteciler olduğunu' açıklaması ortalığı ayağa kaldırmıştı. Fatih Altaylı "Tencere gazeteciler" adlı yazısında, Başbakan ve kendisinin tek amacının yaptıkları ropörtajla Türk Basınında beyaz bir sayfa açmak olduğunu söylüyor. Ancak Altaylı, bu uğraşlarına köstek olmaya çalışanlar olduğunu şöyle ima ediyor...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığım röportajda, Erdoğan açık yüreklilikle kendisinden gazeteci gibi randevu alıp, iş takipçiliği yapan gazeteciler olduğunu söyledi.

Ben de kendisine ‘Bu isimleri açıklamalısınız’ dedim.

Günü gelince açıklayacağını söyledi.

Ben de bunları aynen yazdım.

Yıllardır kulaktan kulağa yayılan ‘İş takipçisi gazeteciler var’ dedikodusu ilk kez ‘dedikodu’ olmaktan çıkıp Başbakan ağzından ‘gerçeğe’ dönüşüyor.

Peki Türk basını ne yapıyor!

İşi sulandırmaya çalışıyor.

Bu sözlerin ardındaki gerçeği araştırmaya çalışanlar bir elin parmaklarından az. Gerisi komplo teorileri üretiyor. Başbakan’ın hedef saptırdığını, gündem yaratmaya çalıştığını söylüyor.

Kimileri ise eski ‘kin defterleri’ni açıyor, eski kuyruk acılarını ortaya koyarak bugünü ve yarını değil ‘geçmişi’, üstelik de ‘bilinen geçmişi’ anlatıyor.

Oysa benim ve bence Başbakan’ın amacı röportajın yayınlandığı günden başlayacak bir ‘beyaz sayfa’ açmak.

Başbakan bu sözleri söyleyerek ‘Bu işleri bırakın. Beni bu işlere sokmaya çalışmayın. Sabrımın sonuna geldim, açıklayıp hepinizi rezil etmek zorunda kalmak istemiyorum’ diyor.

İş takipçisi gazeteciliği noktalamak istiyor. Ama ‘kompleks denizinde’ boğulmuş gazeteci müsveddeleri bunu anlamazlıktan geliyor. Çünkü aslında bunların hepsi ‘tencere’.

Diplerine bakınca anlıyorsunuz.

NOT: Basın Konseyi Başkanı Sevgili Oktay Ekşi, Başbakan’la yaptığı görüşmede iş takipçisi gazeteciler meselesini gündeme getirmediklerini söyledi. Yadırgadım. Mesleki etiğin en üst kuruluşunun başkanı olarak Başbakan’la görüşeceksin ama bu önemli konu gündeme gelmeyecek. Şaşırtıcı.

Yazı:Fatih ALTAYLI
HÜRRİYETİM