BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Altaylı, Yeni Şafak'a yüklendi

Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı geçtiğimiz günlerde Yeni Şafak Gazetesi tarafından eleştirilmişti. Altaylı, bugünkü yazısında da bu suçlamalara yanıt veriyor.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde Yeni Şafak Gazetesi'nin iki yazarı tarafından eleştirilmişti. Altaylı 'Medya eleştirmenliği' başlıklı yazısında bu suçlamalara yanıt veriyor.

Altaylı, Yeni Şafak'ta kendisiyle ilgili çıkan haberden sonra gazeteye bir düzeltme yazısı gönderdiğini ve bunun yayınlanmadığının da altını çiziyor.

Medya eleştirmenliği

Eline kalemi alan basın eleştirisi yapıyor. Ama nalıncı keseri üslubuyla.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Şafak Gazetesi’nde basın eleştirileri kaleme alan K.B. ve A.G. beni de konu alan bir eleştiri yayınladılar.

Generallere hakaret ettiği için 624 milyar lira tazminata mahkûm olmasını yanlış bulduklarını yazdılar ve bunu benim bir ‘sözümden’ dolayı aldığım cezayla karşılaştırdılar.

Ben Türk ordusuna tecavüzcü diyen Eren Keskin’e radyo konuşmamda hakaret ettiğim için 60 milyon lira ceza almıştım. Burada adaletsizlik olduğunu yazdılar.

Ben de bu ikiliyi ‘adam yerine koyup’ bir bilgi yazısı yolladım.

Generallerin Vakit’e açtığı dava bir tazminat davasıydı ve mahkeme ‘Tazminat alanı zengin etmemelidir’ ilkesinden hareketle adam başı 2 milyar tazminata hükmetmişti.

Benim mahkum olduğum dava ise bir ceza davasıydı ve benim almış olduğum hapis cezası yasanın koyduğu en üst sınırdan paraya çevrilerek bu rakama ulaşılmıştı.

Yani bir yanda elma, bir yanda armut vardı. Onlar bilgi eksikliğinden olsa gerek elma ile armudu toplayıp çıkarıyorlardı.

Medya eleştirmenlerine bu bilgi notunu yolladım. Aradan günler geçti. Kullanma, düzeltme gereği hissetmediler.

Eee, medyayı eleştirmek kolaydır. Ama doğru düzgün davranmak zor.

Yazı : Fatih Altaylı

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr