BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,19
ALTIN 2.450,64
HABER /  GÜNCEL

Altaylı, Uluç'un yazısından alınmış

Konuyla ilgili yazı yazdığını ve Uluç'un yazısından alındığını belirten Altaylı, 'Hıncal Abi bu nasıl mantık' diye soruyor.

Abone ol Fatih Altaylı'nın yazısı:

Hıncal Abi bu nasıl mantık

Hıncal Uluç büyüğüm Sabah’taki köşesinde yazmış. Hemzemin geçitte tren altında kalan ve 7 çocuğa mezar olan minibüsün şoförünü ve bu konuda yazı yazanları eleştiriyor.

O günlerde ben de yazmıştım. Alındım. Ben dedim ki: ‘O hemzemin geçitte daha önce de kazalar olmuş. Ya yerini değiştirmek ya da kontrollü geçiş vermek gerekirmiş.’

Çünkü benim bildiğim medeni ülkelerde böyle yaparlar.

Hatta bazen bizde bile öyle yaparlar. TEM’in Okmeydanı bağlantı yolu hatalı yapımdı ve kazalara neden oluyordu, yolun birkaç metresini yeni bir kavisle yaptılar.

Hıncal Abimiz ise bizimle aynı fikirde değil. Diyor ki: ‘Minibüs şoförünün çocukları da aynı minibüsteymiş. Sorumlu insan dikkatli olur. Dikkatli geçer. Bu ülkede insan güdülmek zorunda mı, kendi bilinci yok mu?’

Allah aşkına Hıncal Abi, böyle mantık olur mu?

Bu ülke insanı güdülmek zorunda değilse, yasaya da gerek yok.

Akıllı ve sorumlu insanlar doğru düzgün davransınlar olsun bitsin.

Ama iş öyle değil.

Devlet insanlarını korumak, düzeni sağlamakla görevli.

Maçta yerine oturan adamı kaldırmadığı için polisin ve devletin görevini yapmadığını söyleyen de Hıncal Uluç, tehlikeli yere kontrolsüz hemzemin geçit yapan devleti koruyan da Hıncal Uluç.

Maçta yanlış yere oturan vatandaş polis zoruyla güdülmeli, ama tren altında kalmamak için güdülmemeli..

Bu nasıl mantık Hıncal Abi, bu nasıl mantık.