BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.450,30
HABER /  GÜNCEL

Altaylı Gürsoy polemiği büyüyor

Hürriyet yazarı Fatih Altaylı ile Galatasaray'ın İkinci Başkanı Ergun Gürsoy arasında yaşanan polemik giderek büyüyor. Altaylı, bugünkü yazısında Gürsoy'a yanıt verdi.

Abone ol

Köşesinde yazdığı bir yazı nedeniyle Galatasaray'ın İkinci Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Ergun Gürsoy tarafından topa tutulan Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, "Her şeyimi alabilirsiniz Galatasaray’ımı asla" başlıklı yazısıyla Gürsoy'a yanıt veriyor.

Kendisine savaş açıldığını belirten Altaylı, suçlamalara şöyle yanıt verdi:

Her şeyimi alabilirsiniz Galatasaray’ımı asla

Vatan Gazetesi’nin benimle yaptığı bir röportaj ve benim bu köşede yazdığım bir yazıdan sonra Galatasaray Başkanı’na vekáleten Ergun Gürsoy bir basın toplantısı yaptı.

Toplantının tek hedefi bendim.

Yazdıklarımın ve söylediklerimin Galatasaray ananesine aykırı olduğunu iddia ederek beni disiplin kuruluna vereceklerinin sinyalini verdi.

Başkan Canaydın’ın sağda solda söylediği, ama yüzüme karşı her seferinde yalanladığı ‘Beni, Ali Dürüst’ü ve Burak Elmas’ı Galatasaray’dan silme operasyonunun başlatılmak istendiğini düşünüyorum.

Sevgili Gürsoy, benim Galatasaray’da görev almadığım için ‘kıskançlık içinde’ olduğumu ima etti.

Güldük.

Galatasaray’da son derece zor bir dönemde görev aldım, onca yokluk içinde takımı şampiyon yapan ekibin parçası oldum ve kendi isteğimle bıraktım.

Ergun Gürsoy’un Başkanı Özhan Canaydın, seçimden önce bana geldi.

Yanımızda Gürsoy’un oğlu, Sevgili Ali kardeşim de vardı. Bana 2. Başkanlık teklif etti.

Düşünmeden reddettim ve Ergun Gürsoy’u 2. Başkan olarak yönetime almasını ben kendisine önerdim.

Hatta komplekslerinden arınmasını, barış dönemi başlatmasını, Faruk Süren’i Sportif AŞ’nin, Mehmet Cansun’u da Futbol AŞ’nin yönetim kurullarının başına geçirmesini önerdim.

‘Faruk’la konuşacağım’ dedi.

Seçimlerden önce de Başkan Canaydın neredeyse her gün yanımdaydı.

Bunlar yazılacak, söylenecek şeyler değil ama beni mecbur bırakıyorlar.

Her seferinde hatalarını yüzlerine söyledim. Başkanın son olarak bir gece yarısı evime yaptığı ‘sürpriz ziyarette’ de kendisine yanlışları bir kez daha anlattım.

Anlamadılar.

Galatasaray’ı utanç verici bir noktaya doğru sürüklediklerini görmediler.

Galatasaray’ı kendilerinden daha çok sevenlerin, Galatasaray’ı günü geldiğinde kurtarmak için bir araya gelmelerinden bile rahatsız oldular.

Ve hayatındaki en önemli şeyin Galatasaray olduğunu söyleyen bir adama, bana savaş açtılar.

Basın toplantısı sona erdikten sonra başta Necdet Çobanlı olmak üzere, Galatasaray’ın onlarca sembol adamı arayarak ‘destek’ verdiler. Sağolsunlar...

Yönetim ise basın toplantısıyla cepheyi değiştirmek, transfer rezaletini ve başarısızlığını gündemden düşürüp yeni bir gündem yaratmak peşindeydi.

Ama o bile olmadı.

Habersizlikten her şeyi yayınlayan haber televizyonları dahi bu basın toplantısını yarıda kestiler.

En çok da buna üzüldüm.

Galatasaray 2. Başkanı’nın basın toplantısı yarıda kesilecek kadar önemsiz hale gelmiş.

Vah benim Galatasaray’ıma...

NOT: Basın toplantısından sonra Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile konuştum. Milano’da yemekte olduğunu söyledi. Ergun Gürsoy’un basın toplantısından haberi olmadığını, Gürsoy’un yanlış yaptığını belirtti. ‘Bana kızma. Beni bu işin dışında tut’ dedi.

Yazı: Fatih Altaylı
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr