BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Almanya'nın en genç vekili bir Türk

Genç Sosyalistler ile siyasete giren 26 yaşındaki SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, Federal Meclis’teki en genç milletvekili. Özdemir, milletvekilliği süresince de gençlerin sorunlarına eğilmeyi düşünüyor.

Abone ol

Yeni dönem Alman Meclisi'ndeki en yaşlı vekil 77 yaşındayken, en genç vekil yaşı ise 26. Bu vekil Sosyal Demokrat Parti SPD'den meclise giren Mahmut Özdemir.

1987 Yılında Duisburg'da dünyaya gelen Mahmut Özdemir, Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

2001 yılında Sosyal Demokrat Parti SPD'ye üye olan Özdemir, çocuk denecek bir yaşta siyasete ilgi duymaya başlamış. SPD'li vekil önce bir proje vasıtasıyla yolunun ‘Jusos' yani Genç Sosyalistler ile keşiştiğini anlatıyor:

-“Siyasete 14 yaşında başladım. Benim semtimde Duisburg- Homberg'de yaşayan gençler olarak bir kaykay pistinin eksikliğini hissediyorduk ve bunun yapılması için harekete geçtik. Bu pistin yapılmasını sağlayan Genç Sosyalistler ile birlikte de bugünün siyasetle uğraşan Mahmut Özdemir'i oldum. ”

2002-2008 tarihleri arasında Sosyal Demokrat Parti'nin gençlik örgütü ‘Genç Sosyalist' lerin Duisburg- Homberg Başkanı olan Özdemir, daha sonra örgütün Kuzey Ren Vestfalya sözcüsü olmuş. Genç siyasetçi 2008'den bu yana ise SPD Duisburg İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Özdemir, şimdiye kadar yaptığı gençlik, maliye ve belediyelerle ilgili çalışmaları Meclis çatısı altında da sürdürmeyi istediğini söylüyor:

-”İş politikalarına baktığımızda özellikle gençlerin problemlerinin bir ya da iki senelik düzenlenmiş iş kontratlarından kaynaklandığını görüyoruz. Halbuki ileriye dönük genç nesile bir perspektif sunamız gerekiyor. Bunu da sadece söz konusu kontratları kaldırarak sağlayabiliriz. Dolayısıyla bu hedefi yasal olarak yürürlüğe geçirmek lazım. Ayrıca belediyelerimiz bütçeye yönelik federal düzeyde yapılan yasalardan büyük zarar görüyor. Bu konuda da sorumluluk üstlenmemiz gerekiyor. Ben de Kuzey Ren Vestfalya'dan gelen bir milletvekili olarak bu sorumluluğu üstlenmek istiyorum.”

Genç Sosyalist'lerle çalışmaya başladığından bu yana halkı gözeten adil bir vergi ve maliye politikasından yana olduğunu belirten Özdemir, Federal Meclis'te de başta bankalar olmak üzere, bunun takipçisi olacağını aktarıyor:

-”2008 yılından beri vergi veren olarak, bankalara verdiğimiz garantilerin artık kesilmesi lazım. Bankalar finans sektöründe kendi başlarına politikalarını yürütmeliler. Halkın yani vergi verenlerin garantisiyle yapılan maliye politikasına karşıyım.”