BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  DÜNYA

Almanya'dan son dakika Türkiye açıklaması

Almanya'dan son dakika Türkiye açıklaması geldi. Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü silah projelerini gözden geçireceklerini söyledi.

Abone ol

Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü, yaptığı açıklamada Almanya hükümetinin Türkiye'den gelen tüm silah projesi başvurularının yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Almanya, aktivist Peter Steudtner’in Türkiye’de tutuklanması üzerine, Dışişleri Bakanı Sİgmar Gabriel aracılığıyla dün Türkiye’ye yönelik sabrın sonuna gelindiğini belirterek, politika değişikliği sinyali vermişti. Gabriel'in açıklamaları sonrası Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'ndan ise sert cevaplar verilmişti. 

ALMAN GAZETESİ YAZMIŞTI

Alman Bild gazetesi, politika değişikliği çerçevesinde Almanya’nın Türkiye ile savunma projelerini donduracağını yazmıştı.

Gazete, adını açıklamadığı hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, halen devam eden ve planlanan projelerin de bu karardan etkileneceğini yazdı. NATO ortağı Almanya ile Türkiye arasında şu ana kadar silah sevkiyatı ve savunma projeleri konusunda sıkıntı olmadığına işaret edilen haberde, askıya alınacak savunma projeleri konusunda ise ayrıntı verilmedi.