BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.392,98
HABER /  DÜNYA

Almanya'dan Neo-Nazi itirafı

Almanya Federal Meclisi'ndeki 'Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü' Araştırma Komisyonu Başkanı Sebastian Edathy'den itiraf gibi bir açıklama geldi.

Abone ol

Almanya 'da 8'i Türk 10 kişinin hayatını mal olan Neo-Nazi cinayetleri ni araştıran komisyonun başkanı Sebastian Edathy, soruşturmanın 'bekleneni vermediğini ve önyargı ile yürütüldüğünü' söyledi.

Almanya'nın Ankara Büyükleçiliği'nde düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Edathy, cinayet soruşturmasının azınlıklara karşı önyargıların etkisinde yürütüldüğünü söyledi.

Edathy, "Alman güvenlik güçleri üç düzeyde, bekleneni veremeyerek başarısız olmuştur. Olayları ne engelleyebildiler ne de aydınlatabildiler. Üstelik bunun yerine mağdur ve yakınlarını yıllarca zan altında bıraktılar. Soruşturmalar, kısmen azınlıklara karşı önyargıların etkisinde yürütülmüştür" diye konuştu.

'İDDİALAR ARAŞTIRILIYOR'

Konuyla ilgili iddiaların da araştırıldığını kaydeden Edathy, şöyle devam etti:

"Güvenlik kurumlarının, işlenen suçları bilinçli olarak teşvik ya da örtbas ettikleri şu ana kadar tespit edilemedi. Ancak bu şüphe, tamamen giderilememiştir. İstihbarat teşkilatlarında, bazı belgelerin imha edildiği doğrudur. Fakat, bu, yetkililerin cehaletinden mi kaynaklandı yoksa kasıtlı mı yapıldı, anlamaya çalışıyoruz."

2013'E RAPOR TAMAM

Edathy, cinayetlerle ilgili inceleme çalışmalarının yarılandığını söyleyerek, "2013'ün yazında sonuç raporunu açıklayacağız'' dedi.

Almanya'da Nasyonel Sosyalist Yeraltı' isimli terör örgütü 13 yılda 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmüştü.