BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Almanya'dan IŞİD örgütüne kınama!

Almanya, Türk diplomatlarının kaçırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol
Almanya, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü mensuplarınca düzenlenen baskını sert bir dille kınadı.
 
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, sorusuna verdiği yanıtta, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in, rehinelerin durumunu büyük bir endişeyle takip ettiğini belirterek  “Sayın Bakan, kaçırma olayını en güçlü ifadelerle kınamakta, tüm rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısı yapmaktadır. İhtilaf ve çatışma bölgelerinde de olsa, konsoloslukların ve diplomatik temsilciliklerin dokunulmazlığına saygı gösterilmesi şarttır” dedi.
 
Dışişleri Bakanı Steinmeier, Bild gazetesine verdiği demeçte ise Suriye’deki iç savaşın etkileriyle Irak’ın iç problemlerinin tehlikeli bir şekilde birbirine karıştığını, bölgede durumun endişe verici olduğunu, gelişmelerin bölgeyi şiddet ve kaos ortamına sürüklemesinden endişe ettiklerini kaydetti.
 
Steinmeier, “IŞİD teröristleri Suriye’de büyük felakete yol açmışlardı, şimdi de Irak’ın kuzeyindeki Sünni bölgelere uzandılar” ifadesini kullandı.
 
Türkiye’ye yönelik tehdit konusundaki soru üzerine Steinmeier, Ankara’nın NATO’yu olağanüstü toplantıya çağırdığını hatırlatarak, “Türk partnerlerimiz, NATO’dan bir eylem beklentisi içinde olmadıklarını vurguladılar” açıklamasını yaptı.
 
Bakan Steinmeier, Kahramanmaraş’taki Patriot bataryalarında görev yapan Alman askerleri nedeniyle, Almanya’nın da ihtilafta taraf hale gelme tehlikesinin bulunup bulunmadığı sorusu üzerine de “Ben böyle bir tehlike görmüyorum.  Askerlerimiz, Irak’ta çatışmaların olduğu bölgeye yüzlerce kilometre uzakta bulunuyor. Alman ordusunun açık bir görev tanımı bulunuyor. Suriye kaynaklı füze tehdidine karşı Türkiye’nin korunması amacıyla oradalar. Askerlerimiz, bu görev tanımına sıkı bir şekilde bağlı kalacaklardır” karşılığını verdi.