BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  DÜNYA

Almanya'dan Gazze ve Iraklılara yardım

Almanya’nın İsrail'in saldırısana uğrayan Gazze ve IŞİD'in mağdur ettiği Iraklılara 20'şer milyon avroluk insani yardımda bulanacak.

Abone ol

Almaya'nın Gazze ve Kuzey Irak'a yardım yapacağı açıklandı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Sözcüsü Dr. Veronika Ulbert, yaptığı açıklamada, Almanya’nın Gazze’ye 20 milyon avro yardım yapma kararı aldığını söyledi.

ALTYAPI İÇİN HARCANACAK 

Bu yardımla zarar gören ve yıkılan altyapının yeniden imar edilmesine çalışılacağını dile getiren Ulbert, "Özellikle Gazze’de tümüyle zarar görmüş içme suyu altyapısı ve kanalizasyonun bir an önce yeniden faaliyete geçirilmesine çaba gösterilecek” dedi.

Dr. Ulbert, sağlık alanında da projelerin yaşama geçirileceğini, operasyonlar sırasında büyük travma yaşamış olan sivillere psikolojik ve sosyal destek verileceğini vurguladı.

IŞİD'DEN ZARAR GÖRENLERE DE YARDIM 

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünden Irak’ın kuzeyine kaçan siviller için de 20 milyon avro ek yardımda bulunacaklarını bildiren Ulbert, yardımların kriz bölgelerinde faaliyet gösteren uluslararası yardım kuruluşları üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti.

YARDIMLAR HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILACAK 

“Bu yardımlar hızlı bir şekilde, bürokrasiye takılmadan, doğrudan yapılacak” diyen Dr Ulbert, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Suriye’den gelen sığınmacı akını karşısında sivillerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirtti.

Veronika Ulbert, “Yardımlarımızla bölgede özellikle sığınmacılara yönelik altyapının geliştirilmesi, içme suyu temin edilmesi için çaba göstereceğiz. Özellikle çocuk ve gençlerin ihtiyaçlarına eğileceğiz” ifadesini kullandı.

SİVİL TOPLUMLA BİRLİKTE ÇALIŞILACAK 

Ulbert, Irak’ın kuzeyinde özellikle Dünya Gıda Programı (WFP), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve sivil toplum kuruluşları ile çalışacaklarını kaydetti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller’in Avrupa’ya Birliği üyesi ülkelere çağrıda bulunduğunu hatırlatan Ulbert, ​Müller’in Irak’ta ve Gazze’de yaşanan insani krizler nedeniyle sivillere daha fazla yardımda bulunmalarını, özel programlarla daha fazla sığınmacı kabul etmelerini istediğini sözlerine ekledi.