BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  DÜNYA

Almanya'dan açıklama! Davutoğlu'nun ayrılması...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ayrılmasının göçmenler konusunda bir politika değişikliğine sebep olup olmayacağı sorusuna yanıt Amanya'dan geldi.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin diplomatik yanıt verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Terörle mücadele yasasının düzeltilmesi talebi' ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi.

"ANLAŞMALAR DEVLETLERLE YAPILIR"

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, yaptığı değerlendirmede "Anlaşmalar devletlerle yapılır, şahıslarla değil. Davutoğlu'nun ayrılmasının, göçmenler konusunda bir politika değişikliğine yol açacağını sanmıyoruz. Mutabık kalınan hususlar, her iki taraf tarafından da kişilerden bağımsız olarak uygulanmak durumunda” dedi.

"MERKEL VE DAVUTOĞLU BİRLİKTE İYİ ÇALIŞTI"

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Georg Streiter de,“Avrupa Birliği ve Almanya, gelecekte de bütün taahhütleri yerine getirmeye hazır. Aynısını Türkiye'den de bekliyoruz. Başbakanımız bugüne kadar Davutoğlu ve diğer Türk yetkililerle çok iyi çalıştı ve bu iyi ve yapıcı işbirliğinin yeni Türk başbakanı ile de devam etmesini arzuluyor” açıklamasını yaptı.