BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  DÜNYA

Almanya'da Türk marketine saldırı

Almanya'nın Kiel şehrindeki Türk Ocağı binasında Anadolu Market'in giriş kapısının üzerine sprey boya ile İslam'a hakaret eden yazı yazıldı.

Abone ol

Yazıların işçiler tarafından fark edilip polise haber verildiğini belirten iş yeri sahibi Arif Kartal, polisin incelemelerde bulunduğunu, herhangi bir zarar verilmediğini söyledi.

Güvenlik kamerası görüntülerinin polise teslim edildiğini belirten Kartal, olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin hemen yakalanmasını istediklerini kaydetti.

Kiel Türk Ocağı Başkanı Yakup Yavuz ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını belirterek, Almanya'da son zamanlarda artan ırkçı saldırılara dikkat çekti. Yavuz, "Son yıllarda artan ırkçı saldırılar, Almanya'daki siyasetçilerin ırkçı söylemleri ve medyanın taraflı ve ön yargılı haberleri, yabancı düşmanlığının artmasına katkıda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Kiel'de siyasetçilerle ve sivil toplum kurumları ile dostluk içerisinde çalışmalar yaptıklarını, bu olayın onları da üzdüğünü söyleyen Başkan Yakup Yavuz, "Bu gibi olaylar kesinlikle iki toplumun dostluğuna zarar veremeyecek. Ayrıca polis teşkilatına gösterdikleri hassasiyet ve ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.