BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,49
ALTIN 2.393,12
HABER /  DÜNYA

Almanyada görevden alma şoku!

Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Wolfgang Schneiderhan görevinden alındı. İşte o detaylar;

Abone ol

Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Wolfgang Schneiderhan görevinden alındı. Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, Schneiderhan'ın kendi isteğiyle görevinden alındığını söyledi.

Schneiderhan'ın görevine, Afganistan'da 4 Eylül'de NATO tarafından düzenlenen ve çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği hava saldırısıyla ilgili bilgilendirme konusunda meydana gelen aksaklıklardan dolayı son verildiği bildirildi.

Savunma Bakanlığı Müsteşarı Peter Wichert de görevden alınacak.

Detaylar

CNN TÜRK Almanya Temsilcisi Erhan Merttürk'ün bildirdiğine göre, Schneiderhan, saldırıyla ilgili olarak eski Savunma Bakanı Jung'u eksik bilgilendirmişti.

Bild gazetesinin ortaya çıkarttığı habere göre, Afganistan'da kaçırılan iki tanker bölgede görev yapan Alman birlikleri tarafından vuruldu. Gazetenin internet sitesinde bu saldırının görüntüleri yayınlandı.

Esas skandal ise, sivillerin hayatını kaybettiği bu olaydan dönemin Savunma Bakanı Frank Josef Jung'a bilgi verilmemiş olması. Schneiderhan'ın durumu yetkililerden gizlemiş olması tepkilere neden oldu.

Almanya'da Genelkurmay Başkanı'nın çok geniş yetkileri bulunmuyor ve süresi dolmadan Savunma Bakanı tarafından görevden alınabiliyor.

Bu son gelişmelere rağmen Almanya, Afganistan'daki askerlerinin görev süresinin uzatılmasını mecliste görüşüyor. Bölgedeki 4 bin 500 askerin görev süresinin uzatılması ve hatta sayılarının arttırılmasına meclisin yeşil ışık yakması bekleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama son Almanya ziyaretinde bu yöndeki temennilerini dile getirmişti.