BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  GÜNCEL

Almanya'da fırtınalar 6 ölüme sebep oldu

Almanay'nın batı bölgelerinde etkili olan fırtınalar en az 6 kişinin ölümüne sebep oldu. Yetkililer, trafiğin felç olduğu Düsseldorf kentine gidilmemesi çağrısı yaptı.

Abone ol

Almanya'nın batısındaki şiddetli fırtınalar en az 6 kişinin ölümüne sebep oldu.

Düsseldorf'ta bir bahçe kulübesine sığının 3 kişinin, kulübenin üzerine bir ağacın düşmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Aynı kulübede yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Köln ve Krefeld'deki 2 bisiklet sürücüsü ile Essen'de yolu temizlemeye çalışan bir kişi de ölenler arasında.

Şiddetli fırtınalar, hafta sonu boyunca hakim olan sıcak hava dalgasının ardından geldi. Almanya'da 36 derece ile hava sıcaklığı rekoru kırılmıştı.

Trafik felç

En büyük nüfuslu eyalet olan Kuzey Ren-Vestfalya'da fırtınalar nedeniyle toplu taşıma felce uğradı. Düsseldorf'ta kara, demiryolu ve hava ulaşımı güçlükle devam ederken, yetkililer kente gidilmemesi çağrısı yaptı. Ağaçların elektrik hatlarını koparması nedeniyle tramvay seferleri durdu.

Gelsenkirchen'deki bir hayvanat bahçesinde yaşayan 2 kızıl pandanın kaybolduğu, daha sonra birinin bulunarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

Hava tahminleri, saatte 150 km. hıza ulaşan rüzgarların önümüzdeki 2 gün boyunca güney ve güneydoğu bölgelerine hareket edeceği yönünde.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, zararın 10 milyon euroyu aşacağı tahmininde bulunarak, "Bu son 20 yıldaki en kötü fırtınalardan biriydi" dedi.

Fırtınaların, Aşağı Saksonya eyaletinde de hasara yol açtığı belirtiliyor.