BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Almanya'da bomba yüklü bomba paniği

Almanya kelimenin tam anlamıyla diken üstünde! Hannover'deki milli maç öncesi, stat etrafında bomba yüklü bir araç bulunduğu açıklandı. Bu arada kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Abone ol

Paris'teki saldırının ardından Almanya'yı terör korkusu sardı! Hannover'deki Almanya- Hollanda maçı iptal edilirken, polis, stat yakınlarında ambulans süsü verilmiş bomba yüklü bir kamyonet bulunduğunu açıkladı. Bu arada Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ülkede terör tehdidi seviyesinin yüksek olduğunu açıkladı.

Hannover'de Almanya ile Hollanda arasında oynanacak hazırlık karşılaşması, stadyumda bombalı saldırı planlandığı istihbaratı üzerine iptal edildi.

Almanya'da yayın yapan DW Sport'un haberine göre; polis, stat yakınlarında ambulans süsü verilmiş bomba yüklü bir kamyonet bulunduğunu açıkladı.



Öte yandan maçı öncesi şüpheli paket nedeniyle yollar kapatılmış, patlayıcı olmadığı açıklanmıştı.

Hannover şehrinde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Maçın başlama saatine 1 saat 15 dakika kala stat hoparlöründen, maçın iptal edildiği ve seyircilerin stadı boşaltması istenildi. Maç için de tribünlerde henüz yaklaşık 8 bin taraftarın toplandığı belirtildi.

STAT ÇEVRESİNDE ŞÜPHELİ KİŞİLER GÖRÜLDÜ

Almanya'nın Bild Gazetesi, internet sitesinden maçın iptal edildiğini okurlarına duyururken, "Stat çevresinde şüpheli, tehlikeli kişilerin görünmesi üzerine güvenlik gerekçesiyle maç iptal edildi" ifadelerini kullandı.Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ülkede terör tehdidi seviyesinin yüksek olduğunu açıkladı. Bakan, ülkede yapılan aramalar ile Paris saldırıları arasında bağlantının tespit edilmediğini de söyledi.

TEHDİT SEVİYESİ YÜKSEK

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, düzenlediği basın toplantısında, "Tehdit seviyesi yüksek" dedi.

Almanya'daki aramaların sonuçlarıyla Paris saldırıları arasında net bir bağlantının görülmediğini belirten Maiziere, "Aramalar tamamlandı. Henüz elimizde sonuç yok, ancak Paris saldırılarıyla yakın bağlantısı görülmüyor" şeklinde konuştu.

Almanya'nın batısındaki Aachen bölgesinde bugün düzenlenen özel operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca Alsdorf kentinde bir apartmanda arama yapıldı.