BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
HABER /  DÜNYA

Almanya'da bir araç kalabalığa daldı: ölü ve yaralılar var!

Almanya’nın Kuzen Ren Vestfalya eyaletine bağlı Münster kentinde bir minibüs sürücüsünün kafelerde oturan kalabalığın üzerine aracını sürmesi sonucu 3 kişinin öldüğü, 6’sı ağır olmak üzere 30 kişinin yaralandığı açıklandı.

Abone ol

ALMANYA’nın Münster kent merkezinde, dün öğle saatlerinde transporter tipi bir minibüs kafeteryada oturanların arasına daldı. Aracın sürücüsü, olayın ardından minibüsün içinde intihar etti. Almanya İçişleri Bakanlığı, olayda saldırgan dahil 3 kişinin öldüğünü, 6’sı ağır 20 kişinin de yaralandığını duyurdu. Polis, araçta şüpheli bir çanta ve içinde patlayıcı madde bulunabileceği endişesiyle kentin ünlü meydanı Kiepenkerl’i boşaltıp kordon altına aldı.

SALDIRGANIN EVİNE BASKIN: Bazı görgü tanıklarının minibüsten iki kişinin inip kaçtığı yönündeki ifadeleri üzerine, polis helikopterle kentin üzerinde arama yaptı. Münster polisinin çalışmalarına terörle mücadele ekipleri de katıldı. Alman basını, saldırganın ‘psikolojik sorunlar’ yaşayan bir Alman vatandaşı olduğunu yazdı.

AŞIRI SAĞCILARLA İRTİBATLI... Adı Jens R. olarak belirtilen 48 yaşındaki saldırganın olaydan kısa bir süre önce intihar girişiminde bulunduğu ve sağcı gruplarla da ilişkisi olduğu bildirildi. Minibüsün saldırganın üzerine kayıtlı olduğu ve polisin saldırganın evinde patlayıcı madde araması yaptığı kaydedildi. İçişleri Bakanı Herbet Reuel, terör bağlantısının araştırıldığını açıkladı ve olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı duyurdu...

STOCKHOLM’ÜN YILDÖNÜMÜ...  AB ve NATO, saldırıya ilişkin taziye mesajı yayımladı. Almanya hükümeti adına Twitter hesabından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Ulrike Demmer, olay ilişkin “Kalbimiz kurbanlar ve yakınlarıyla” dedi. Olayın geçen yıl İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşanan terör saldırısıyla aynı güne denk gelmesi dikkat çekti. Stockholm’deki terör saldırısında bir kamyonun kalabalığın arasına dalması sonucu 5 kişi ölmüştü.

Olayın terör bağlantısı olup olmadığı açıklık kazanmadı. Ancak yetkililer, saldırı olabileceği ihtimalini gözardı etmiyor.

Polis, özellikle hem Almanlar hem de turistler tarafından tercih edilen Kiepenkerl restoranı civarını boşalttı.

DAHA ÖNCE DE BENZER BİR SALDIRI YAŞANMIŞTI

Almanya'nın başkenti Berlin'de 2016'nın son günlerinde DEAŞ'lı teröristlerinin kullandığı bir TIR Noel panayırına saldırı düzenlenmiş ve 12 kişi ölmüştü.