BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Alman Cumhurbaşkanı’nın yaptığı...

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Batı’nın çifte standardı var. Batı, yeri geliyor hayvan hakları konusunda dünyayı ayağa kaldırıyor. Ama...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Batı’nın çifte standardı var. Batı, yeri geliyor hayvan hakları konusunda dünyayı ayağa kaldırıyor. Ama ölen Müslüman olduğu zaman hiç kimsenin sesi çıkmıyor” dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, TGRT Haber’de yayınlanan ‘Neler Oluyor’ programına konuk oldu. İşler, sunuculuğunu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın yaptığı programda, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Ercan Gürses’in sorularını cevapladı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Alman Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarıyla ilgili olarak İşler, “Alman Cumhurbaşkanı’nın nezaket kurallarını aşarak, içişlerimize karışır tarzda konuşması tahammül edilebilir bir durum değil. Buna gerekli tepkiyi Başbakanımız verdi. Doğrudan bizim içişlerimize müdahale eder tarzda konuşuyor. Ve bunu, Türkiye’nin Başkenti Ankara’da yapıyor. Bu, yapmaması gereken ve diplomasi kurallarını aşan bir durum. ‘Bunu niye yaptı?’ Sorusunu sormak lazım. Olayları biraz geriye götürdüğünüz zaman, gezi olaylarına ve sonrasına baktığınız zaman, Türkiye üzerinde bir siyaset mühendisliği yapıldığı görülüyor. Gezi olayları yaşandı. Ardından 17 Aralık olayları yaşandı. Gezi olayları, Türkiye’nin imajını zedelemek, AK Parti’yi ve Türkiye’yi bitirmek için planlanan bir organizasyondu. Ama başaramadılar. Sayın Başbakanımızın bu kadar kararlı durumunu hesap edemediler. Eski siyasetçilerle karıştırdılar ve orada baltayı taşa vurdular. Başbakanımızın kararlı durumu Gezi olaylarını boşa çıkardı. Aynı zamanda Brezilya’da olaylar çıktı. Brezilya Devlet Başkanı çıktı özür diledi ama netice beklediği gibi olmadı. Aynı şey Ukrayna’da da oldu” dedi.
Sosyal medyanın son yıllarda silah olarak kullanıldığını söyleyen Başbakan Yardımcısı İşler, “Sosyal medya, meydanında önüne geçti. Belli ülkelerde sosyal medya aracılığıyla toplum mühendisliği yapılıyor. Bu Türkiye’de de yapılıyor. Gezi olaylarına baktığınız zaman bu kadar hızlı bir şekilde organize olmaları hep Twitter üzerinden oldu, Facebook üzerinden oldu. Bundan bizim sosyal medyaya karşı olduğumuz anlamı çıkmasın. Biz, bu ülkede özgürlüklerin dairesini bugüne kadar genişlettik ve bundan sonra da genişleteceğiz. Bizim kadromuz, kararlıdır, dirayetlidir ve inşallah dediğimiz değişimlerin, dönüşümlerin hepsini gerçekleştireceğiz” dedi.

“MERKEL GELSEYDİ, BÖYLE BİR KONUŞMA YAPAMAZDI”
Almanya Cumhurbaşkanı’nın sembolik bir makamı temsil eden birisi olduğunu Almanya’da çok etkisi olan birisi olmadığını belirten İşler, “Mesela, sorumluluk sahibi biri olsaydı, Merkel gelseydi, burada böyle bir konuşma yapmazdı. Daha doğrusu yapamazdı. Yapmak da istemezdi. Çünkü bunun nereye gideceğini çok iyi hesaplardı. Eskiden bunlar gelirdi konuşurlardı. Eskiden, devlet başkanları gelip bunları gelip konuşmaya tenezzül etmezlerdi. Bir tane memurlarını gönderirlerdi, onlar konuşurdu. Türkiye’yi aşağılarlardı, ondan sonra kimsenin sesi çıkmazdı. Şimdi bu şekilde bir densizliği yaptı ve en şiddetli şekilde ülkemizin Başbakanı’ndan gerekli cevabı aldı. Eğer siz haddi aşarsanız, karşılığını misliyle alırsınız” şeklinde konuştu.
“Almanya Cumhurbaşkanı’nın konuştuğu gün, dünyada çok önemli olaylar oldu” diyen İşler şunları kaydetti:
“Avrupa, kendisini demokrasinin beşiği olarak görüyor. Demokrasinin beşiği olan bir ülkenin cumhurbaşkanı, Mısır’da 680 tane idam kararı çıkıyor ve bizim Sayın Cumhurbaşkanımız, bunun kabul edilemez olduğunu, Mısır’a yazık olduğunu diplomatik bir dille söyledi. Almanya’nın Cumhurbaşkanı o konuda hiçbir şey söylemedi. Daha önce de idam cezaları çıktı yine bir şey demediler. Daha önce darbe yapıldı, oylarına sahip çıkanlara katliam yapıldı, çıkıp bir şey demediler. Bunun adı çifte standarttır. Suriye konusu da var. Batı’nın çifte standardı var. Batı, yeri geliyor hayvan hakları konusunda dünyayı ayağa kaldırıyor. Ama ölen Müslüman olduğu zaman hiç kimsenin sesi çıkmıyor.”
(İHA)