BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.493,27
SPOR

Ali Koç'tan bomba sözler: Gözümüzü kararttık Avrupa'ya gitmeyebiliriz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, ara transfer dönemi için 'Gözümüzü kararttık belki de önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına gitmektense doğru hamleleri yapıp şampiyon olabilecek kadro kurabiliriz.' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Ersun Yanal için imza töreni düzenlendi. İmza töreninde konuşan Ersun Yanal, 4.yıldızı takıp şampiyon olacaklarını söyledi. Ali Koç ise ''Gözümüzü kararttık belki de önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına gitmektense doğru hamleleri yapıp şampiyon olabilecek kadro kurabiliriz.'' şeklinde konuştu.

''GEREKİRSE GÖZÜMÜZÜ KARARTACAĞIZ''
Ali Koç, ''Bu seneyi kaybettik ama bu bir fırsattır. Bunu fırsata çevirmeliyiz. Biz elbette transfer yapacağız. Gerekirse gözü karartacağız. Evet, bu seneyi kaybettik. Ama bu bir fırsattır. İnanıyorum ki, önümüzdeki sezonu belki de şimdiden kazanmış olacağız. En önemli hedef önümüzdeki yılı kurgulamak. Hedeflerimiz Türkiye Kupası ve ikinci yarının liderliği ya da en azından ilk 3 sırasında yer almak.'' dedi.

'AVRUPA'YA GİTMEYEBİLİRİZ''
''Gözümüzü karartmak demek, belki de önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına gitmektense doğru hamleleri yapıp şampiyon olabilecek kadro kurabiliriz.'' diyen Koç, ''FFP çerçevesinde 11.9M€ bütçemiz var. Bazı pozisyonlar ve isimleri belirlemiştik. Satın alam ve kiralama şeklinde. Bize en çok uyacak model 18 ay kiralayıp, sonra almak. FFP Türk kulüplerinin özelinde arzu ettiği başarıyı yakalayamamıştır. Umarım Türk kulüpleri için Avrupa'dan men söz konusu olmaz. Türkiye'de büyük bir futbol tutkusu var. Bu da UEFA açısından marka değeri için önemli. Biz ağzımızla kuş tutsak, FFP kurallarına, yani üç yıllık eksi 30 milyon euro olma kuralına riayet edemeyeceğiz. Bunu UEFA nasıl yorumlayacak, 31 Ocak'ta görüşmemiz var. Benim anladığım kadarıyla FFP, Türk kulüpleri özelinde arzu ettiği başarıyı sağlayamamıştır. Devre arasında yollarımızı ayıracağımız oyuncular olacak.'' şeklinde konuştu.

''COMOLLI'DEN MEMNUN OLDUĞUM YANLAR VAR MEMNUN OLMADIĞIM YANLAR DA''
Comolli ile ilgili soruya cevap veren Ali Koç, ''Damien Comolli'den memnun muyum... Memnun olduğum yerler var, olmadığım yerler var. Memnun olmadığım yönler; takım olamadık... Sizin yazdığınız gibi değil. Sportif direktör transfer çalışmalarını yapar, futbolcuların ne yapacağına karışmaz. Memnun olmadığım kısım ise takım olamadık. Takım ruhunu yakalayamadık. F.Bahçelilik ruhunu aşılayamadık.'' dedi.

Ersun Yanal ise yaptığı açıklamada ''Fenerbahçe'nin büyüklüğü sadece futbolla yorumlanacak kadar sığ olmamalıdır. 4. yıldızı takacağız, 4. yıldızı takmak için var gücümüzle çalışıp, taraftarımızın desteğiyle bu şampiyonluğu göğüsleyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler