BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.407,40
HABER /  GÜNCEL

Ali Bayramoğlu neden salonu terk ett?

Akil insanların Kocaeli'deki toplantısında salonu terkeden Ali Bayramoğlu, yaşadıklarını gazeteciler.com'a anlattı. İşte Bayramoğlu'nun çarpıcı iddiaları...

Abone ol
Çözüm sürecinin en önemli adımlarından biri olan Akil İnsanlar Komisyonu'nun çalışmalarına yönelik provakatif girişimlerin en sonuncusu Kocaeli'de yaşandı.

Komisyonun Marmara grubunda yer alan gazeteci yazar Ali Bayramoğlu, Kocaeli'de yaşananları ve toplantıyı neden terk ettiğini Gazeteciler.com'a anlattı.

Salondaki kitlenin büyük ölçüde örgütlü bir paramiliter grup olduğunu kaydeden Bayramoğlu, İşçi Partisi ve MHP'lilerin toplantıyı sabote ettiklerini söyledi. Toplantı boyunca ağır küfür ve hakaretlere hedef olduklarını vurgulayan Bayramoğlu, salonu terk etme nedenini ve Marmara grubunun izlenimlerini paylaştı. Bayramoğlu, Kocaeli'de Ülkü Ocakları'nın fiili saldırısına uğradıklarını açıklayarak sürecin taşıdığı risklere işaret etti.

200 KİŞİLİK İYİ ORGANİZE OLMUŞ PARAMİLİTER BİR GRUP

"Toplantı salonunda bu arkadaşlardan (MHP'li ve İşçi Partili) 200 kişi kadar vardı. Bunların 3'te 2'si MHP ve İşçi Partiliydi. Toplantıdaki angaje olmayan normal vatandaş sayısı 20 civarındaydı. Toplantının en başından itibaren, küfür ve hakaret etmeye başladılar, toplantı boyunca tepki gösterdiler. 200 kişilik iyi organize olmuş paramiliter ve saldırgan bir gruptu. Açıkçası bizim de iyi hazırlık yapmamış olmamız etkili oldu. Toplantıyı yöneten arkadaşımız Levent Korkut toplantı boyunca inanılmaz bir tolerans gösterdi. Küfürleri hakaretleri bile alttan aldı."

ALİ BAYRAMOĞLU TOPLANTIYI NEDEN TERK ETTİ?

"Ben bir noktadan sonra noktada çıkmanın daha doğru olduğunu düşündüm. Çünkü toplantı bu grupların propagandasına dönüşüyordu. Orada yapılan şova malzeme olmak istemedim. Ayrıca bir başka toplantıya da yetişmem gerekiyordu. Zaten kalkmamın zamanı da gelmişti."

ÜLKÜ OCAKLARINDAN AKİL İNSANLARA FİİLİ SALDIRI!

Bayramolu, gazeteciler.com'a yaptığı açıklamada basına yansımayan çarpıcı bir notu da paylaştı. MHP lider Devlet Bahçeli'nin son çıkışlarının milliyetçi tabandaki etkisini göstermeye başladığını vurgulayan Bayramoğlu "Ülkü ocaklarının önünden geçerken arabalarımıza saldırı oldu. Araçlara yumruklarla vurdular, salladılar" dedi.

AKİLLERİN MARMARA İZLENİMLERİ NASIL?

Akil İnsanlar Marmara Grubu içinde yer alan Ali Bayramoğlu kendi çalışma alanlarındaki izlenimlerini de aktardı. "Sanıldığının aksine Marmara zor bir alan aslında." diyen Bayramoğlu, kimi provaktif girişimlere karşın Marmara bölgesinde halkın sürece hayli olumlu baktığını vurguladı. Bayramoğlu "Genel olarak iyi gidiyor. İnsanların kimi endişeleri var ve bunları soruyorlar. Ancak insanlar burada da barış istiyor. Ölümler dursun, sorun çözülsün istiyor" dedi.

BU SÜREÇTE BARIŞ İÇİN BASININ DA SORUMLULUĞU VAR

Akil İnsanlar'ın çalışmalarının medyada yer alma biçimini eleştiren Ali Bayramoğlu, sürecin selameti ve barışın sağlanması için "basının da sorumluluğu var." dedi. Yer yer gündeme gelen provakatif girişimlerin çalışmaların tümünü ifade etmediğini ancak basındaki haberlerin bu gerçeği yansıtmadığını kaydeden Ali Bayramoğlu, medyanın süreçteki sorumluluğuna sahip çıkması çağrısı yaptı.