BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,83
ALTIN 2.401,51
HABER /  EKONOMİ

Alfa Grup'tan 'Turkcell' açıklaması!

Alfa Grup, İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council'in Alfa-Turkcell kararını açıklayacağını duyurdu.

Abone ol
Alfa Grup, İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council'in, Alfa-Turkcell arasındaki anlaşmazlıkta son kararını Aralık 2012-Ocak 2013 tarihleri arasında açıklamasının beklendiğini duyurdu.

Grup adına, halkla ilişkiler firmasından yapılan açıklamada, İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council'in, son haftalarda Alfa ve Çukurova arasındaki Turkcell hisselerinden doğan anlaşmazlıkla ilgili bazı önemli kararlar aldığı belirtildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''Bunlardan bir tanesi; Turkcell hisselerin mülkiyeti ile ilgili son duruşma, 2012 Ekim ayının sonunda görüşülecek ve bu duruşma 6 yıldır devam eden bu anlaşmazlıkla ilgili nihai duruşma olacak. İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council'in, son kararını ise 2012 Aralık-2013 Ocak tarihleri arasında açıklaması bekleniyor. Temyiz hakkına olanak kılmayan bu bağlayıcı karar, tüm taraflar üzerinde geçerli olacak.
 
İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council'in ikinci önemli kararına göre ise, nihai kararın görüşülmesine beş ay gibi kısa bir süre kaldığı için, nihai karar alınana kadar Çukurova'dan herhangi ek bir teminat istemeye gerek görülmemiştir. Söz konusu hisselerin mülkiyetinin Alfa adına rehinde kalması uygun bulunmuştur.'